Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad? + Tips

Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij?

Afscheid, verlies, vaarwel. We komen allemaal wel een keer in aanraking met deze droevige kant van het leven. Of het nu een geliefde is, een familielid, een huisdier of een kindje, afscheid nemen valt altijd zwaar. Een mijlpaal in het leven is niet altijd even vrolijk en het kan u tekenen voor het leven.

Door de jaren heen heb ook ik al heel wat afscheid moeten nemen van dierbare mensen en dieren die veel voor mij betekend hebben. Het verlies viel mij elke keer zwaar en het was alsof ik steeds een klein deeltje van mezelf moest afgeven.
Deze pijn heeft mij wel deels gevormd tot de persoon die ik nu ben en ook mede hierdoor kan ik Dierbaar Dichtbij met veel passie en liefde uitoefenen.

Zelf vind ik veel troost in de sieraden en objecten die ik gemaakt heb om mijn verloren dierbaren te herinneren.
Mijn creatieve vaardigheden wil ik graag met u delen door ook voor u een tastbare herinnering te maken aan een dierbare. Een herinnering die houvast en troost biedt en een manier om die dierbare(n) altijd dichtbij u te hebben.
Deze tastbare herinnering kan in verschillende vormen bestaan. Zo kan er enerzijds een deel van het crematie-as verwerkt worden in een gedenksieraad of gedenkobject, anderzijds kunt u ook kiezen voor een (troost)sieraad die verwijst naar de overledene(n). Iedereen is uniek, zo ook uw dierbare en jullie verhaal en wordt elk verlies verwerkt op zijn eigen manier. 

Bij de naam Dierbaar Dichtbij denken veel mensen dat ik alleen sieraden als herinnering aan (huis)dieren maak, maar dit is zeker niet het geval. Van alles en iedereen die u dierbaar is kan ik voor u een tastbare herinnering maken.

een liefdevolle & tastbare herinnering aan uw dierbare.

"Tips voor samenstellen van uw unieke gedenksieraad."

In veel gevallen wordt er gekozen om crematie-as van een overleden dierbare te laten verwerken in een gedenksieraad. Dit kan ik zowel zichtbaar als onopvallend zichtbaar voor u doen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u van uw dierbare geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien of uw dierbare is begraven. Dan kunt u ervoor kiezen om een een plukje haar, melktandje, foto, (vinger-/poot)afdruk of andere herinnering in/op uw sieraad te laten verwerken. Zo draagt u uw dierbare altijd dichtbij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen. 

Bij Dierbaar Dichtbij kunt u zelf een blijvende herinnering aan uw dierbare creëren. Dit doet u door bij het gewenste sieraad of object een aantal keuzes aan te vinken. Staat uw keuze er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen en uw idee te bespreken.

Hieronder heb ik wat tips en uitleg staan van wat er zoal mogelijk is.

RVS ring met zichtbaar as (aswolkje)

Asverwerking

Het crematie-as kunt u zo laten verwerken zoals het van nature is, dan zal deze verwerkt worden in een transparante hars. Bij veel sieraden kunt u er ook voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen en/of een extra herinnering in de hars te laten verwerken. Dit is afhankelijk van het door u gekozen sieraad. Zo kan ik in het ene sieraad enkel gezeefde asdeeltjes voor u verwerken terwijl u bij een ander sieraad veel meer opties heeft. U mag deze keuze zelf maken, omdat elke keuze een andere uitstraling heeft. Zo wordt elk sieraad uniek, net zoals uw dierbare dat was.
Of u nu kiest voor gezeefde of grove asdeeltjes, u hoeft het crematie-as niet zelf te zeven/scheiden. Dit doe ik voor u. (Het restante crematie-as wat over is stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad.)

Mocht u meer willen weten over asverwerking in een persoonlijk sieraad.   -Klik hier-

RVS hanger - Haar in strookjes
RVS Ring - Korte haartjes warrig verwerkt

Haar van uw dierbare in een sieraad.

In 75% van de sieraden op de website kan ik een plukje haar, vacht, snorhaar, paardenstaart etc… voor u verwerken. (dit heeft te maken met de grote van het sieraad)

Mocht u iets tegenkomen waar de optie haar niet bij vermeld staat neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden.

Met uitzondering van de kralen vraag ik u om een keuze te maken uit de parelmoer kleuren voor achter het haar/achtergrond. Dit om het haar beter tot zijn recht te laten komen, daar de binnenkant van de sieraden vaak niet mooi zijn afgewerkt.

In sommige gevallen kunt u er ook voor kiezen om het haar i.c.m. crematie-as te laten verwerken. Het crematie-as zal dan op de achtergrond worden verwerk, dan al niet gemengd worden met een kleur naar keuze, en het haar op de voorgrond.

U ziet op de website verschillende bewerkingen tegen komen van het haar/vacht.
Als het lang genoeg is zal ik het als een soort van strookjes verwerken in het sieraad, mocht het kort of warrig zijn dan zal ik het tot hele korte haartjes knippen en warrig in het sieraad verwerken. (dit ligt er ook een klein beetje aan hoe ik het aangeleverd krijg). Heeft u lang haar maar wilt u het graag warrig, geef dit dan even aan.

Let op: Wit haar is bijna niet zichtbaar al kan ik vooraf nooit zeggen wat haar doet. Als het eenmaal in het sieraad is verwerkt kan het niet meer aangepast worden. Maar in de meeste gevallen gaat het om het geheel, u weet dat het haar van uw dierbare in het sieraad zit en dat uw dierbare dichtbij is.

RVS hanger met een kiesje van een hond.

Een (melk) tandje.

  • Bij de meeste sieraden waarin ik een tandje kan verwerken komt een tandje veel beter tot zijn recht met een achtergrond. Vandaar dat er dan enkel gekozen kan worden om een tandje te laten verwerken in combinatie met crematie-as en/of een kleurtje als achtergrond.
  • Mocht u een tandje in zijn geheel willen laten verwerken, hou er dan rekening mee dat het tandje niet te groot is (in de hoogte als hij plat ligt). Indien ik de tand toch iets moet bewerken om passend te krijgen (in overleg), is dit geheel op eigen risico.
  • Mocht u enkel beschikken over grote tanden neem dan even contact met me op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
  • Een tandje (door mij) laten vermalen kan ook erg mooi zijn, het voordeel hiervan is dat de keuze van geschikte sieraden vele malen groter wordt.
Fotosieraad - Sieraden van edelstaal met daarin een foto naar keuze

Een fotosieraad.

Het kan voorkomen dat u uw dierbare heeft begraven of geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien. Dan kunt u o.a. kiezen voor een fotosieraad. Zo draagt u uw dierbare altijd dicht bij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen.

Een sieraad van Dierbaar Dichtbij kan ook gewoon een mooie herinnering zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld dat u oma wilt verrassen met een mooie ketting met een foto van haar kleinkind, of om uw moeder te verblijden dat ze een kleinkind krijgt met een mooie ketting met daarin bijvoorbeeld een echofoto.

Zo kunt u een mooie herinnering altijd bij u dragen, maar een fotosieraad is ook erg leuk om cadeau te geven.

Sieraad van Stainless steel met een vingerafdruk

Een sieraad met een afdruk.

Sinds kort kunt u bij Dierbaar Dichtbij ook terecht voor een mooi en trendy afdruksieraad van Stainless Steel.
Op de sieraden die geschikt zijn voor een afdruk kunt u bijvoorbeeld een vingerafdruk, pootafdruk van uw huisdier of een afdruk van het handje van uw kind laten lasergraveren.
 
Wilt u graag iets anders laten graveren, bijvoorbeeld een tekening, hartslag of een eigen geschreven tekst neem dan even contact op voor de mogelijkheden.
 
Ook zijn er een paar prachtige zilveren sieraden waar ik d.m.v. slagletters een initiaal of naam op kan zetten.
925 Sterling zilveren hangers - De as is zichtbaar verwerkt en met een brons parelmoerkleur gemengd. Een prachtig bedeltje van een zoetwaterparel en een levensboom is hier als extra optie gekozen.

Uw sieraad nog persoonlijker maken met een bedel.

Bij veel gedenksieraden kunt u er ook voor kiezen om een bedeltje aan het sieraad te laten plaatsen.
De bedel keuze is afgestemd op het sieraad. Zo kunt u bij de RVS sieraden kiezen voor RVS bedeltjes en bij zilveren sieraden heeft u keuze uit zilveren bedeltjes.

Mocht u speciale wensen hebben kunt u altijd contact met mij opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ook zijn er een paar prachtige zilveren sieraden waar ik d.m.v. slagletters een initiaal of naam op kan zetten.

RVS armband - In de kraal heb ik een veertje mogen verwerken.

Mens & dier

Bijna alles is mogelijk.
Hier een paar voorbeeldjes van wat ik o.a. in een gedenksieraad kan verwerken voor u.

  • Haar van uw baby/kinderen, paard, hond, kat of ander huisdier.
  • Snorharen of stukjes nagel zijn ook erg mooi om te laten verwerken.
  • Een stukje kleding/stof van uw dierbare.
  • Een veertjes van een vogel.
  • Zand. Bijvoorbeeld van het strand waar u ten huwelijk bent gevraagd of als uw dierbare op zee is uitgestrooid.
  • Een (melk) tandje van uw baby/kinderen, hond, kat of ander huisdier. In zijn geheel of vermalen

Heeft u een andere herinnering die u graag wilt laten verwerken, neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl