Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad? + Tips

Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij?

In de meeste gevallen wordt er voor gekozen om crematie-as van een overleden dierbare te verwerken in een sieraad. Dit kan zowel zichtbaar als onopvallend zichtbaar gedaan worden.
Dit hoeft niet perse van een overleden persoon te zijn, maar kan ook van een dierbare viervoeter.

Het kan ook voorkomen dat u uw dierbare heeft begraven of geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien. Dan kunt u ervoor kiezen om een melktandje, haar, foto of andere kleine objecten in uw sieraad te laten verwerken. Zo draagt u uw dierbare altijd dicht bij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen.
Mocht u graag een persoonlijk item van uw dierbare willen verwerken in een sieraad, mail mij dan even voor de mogelijkheden.

"Tips voor samenstellen van uw unieke gedenksieraad."

Bij Dierbaar Dichtbij heeft u de keuze om uw sieraad zelf samen te stellen.

U heeft bij veel gedenksieraden zelf de keuze wat u van uw dierbare verwerkt wilt hebben, ook kunt u kiezen uit verschillende toevoegen, kleuren en/of bedeltjes.

Hieronder zal ik hierover wat tips en uitleg geven.

RVS ring met zichtbaar as

Asverwerking

Standaard worden het crematie-as verwerkt in een transparante hars, maar bij veel sieraden kunt u er ook voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen of extra vulling in de hars te laten verwerken, dit is afhankelijk van het door u gekozen sieraad

Bij veel gedenksieraden heeft u zelf de keuze hoe u uw as verwerkt wilt hebben. bijvoorbeeld met gezeefde asdeeltjes, grove asdeeltjes of een mix hiervan. Smaken verschillen daarin. Persoonlijk vind ik grove asdeeltjes met een achtergrond kleur erg mooi,  maar dit hoeft voor u niet het geval te zijn.

Vaak kunt u er ook voor kiezen om een tandje en/of haar samen met het as van uw dierbare te laten verwerken.

Mocht u meer willen weten over asverwerking in een persoonlijk sieraad.   -Klik hier-

RVS as-hanger - kraal waarin een haarlokje is verwerk

Haar van uw dierbare in een sieraad.

Mocht u graag wat haar van uw dierbare willen laten verwerken in een sieraad,  adviseer ik u om hierbij een kleurpigment te kiezen en deze toe te voegen aan de achtergrond (dit geldt niet voor de as / haar kralen).  Maar ook kunt u kiezen voor een combinatie van asdeeltjes en haar.

Let op: Wit haar is bijna niet zichtbaar al kan ik vooraf nooit zeggen wat haar doet. Als het eenmaal in het sieraad is verwerkt kan het niet meer aangepast worden. Maar in de meeste gevallen gaat het om het geheel, u weet dat het erin zit en dat uw dierbare dichtbij is.

RVS hanger - melktandje & gezeefde asdeeltjes van een hond, de as is gemengd met de kleur rood transparant

Een (melk) tandje.

Een tandje komt veel beter tot zijn recht met een achtergrond. Vandaar dat er enkel gekozen kan worden om een tandje te laten verwerken in combinatie met crematie-as en/of een kleurtje als achtergrond.

  • Een tandje mag niet te groot zijn (in de hoogte als hij plat ligt), het tandje op de foto is al net aan de grote kant (grote hoektand van een middel grote hond), maar heb hiervoor gekozen om als voorbeeld te kunnen laten zien.
  • Mocht u enkel beschikken over (melk) kiesjes neem dan even contact met me op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
Fotosieraad - Sieraden van edelstaal met daarin een foto naar keuze

Een fotosieraad.

Het kan voorkomen dat u uw dierbare heeft begraven of geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien. Dan kunt u o.a. kiezen voor een fotosieraad. Zo draagt u uw dierbare altijd dicht bij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen.

Een sieraad van Dierbaar Dichtbij kan ook gewoon een mooie herinnering zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld dat u oma wilt verrassen met een mooie ketting met een foto van haar kleinkind, of om uw moeder te verblijden dat ze een kleinkind krijgt met een mooie ketting met daarin bijvoorbeeld een echofoto.

Maar een fotosieraad kan ook gewoon een prachtig cadeau zijn.

Sieraad met een vingerafdruk

Een sieraad met een afdruk.

Sinds kort kunt u bij Dierbaar Dichtbij ook terecht voor een mooi en trendy afdruksieraad.
Op de afdruksieraden kunt u bijvoorbeeld een vingerafdruk, pootafdruk van uw huisdier of een afdruk van het handje van uw kind laten lasergraveren.
925 Sterling zilveren hangers - De as is zichtbaar verwerkt op de voorgrond met een witte parelmoerkleur op de achtergrond. Een prachtig bedeltje van een levensboom is als extra optie gekozen.

Uw sieraad nog persoonlijker maken met een bedel.

Bij veel gedenksieraden kunt u er ook voor kiezen om een bedeltje aan het sieraad te laten plaatsen.
De bedel keuze is afgestemd op het sieraad. Zo kunt u bij de RVS sieraden kiezen voor RVS bedeltjes en bij zilveren sieraden heeft u keuze uit zilveren bedeltjes.

Mocht u speciale wensen hebben kunt u altijd contact met mij opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

RVS armband - In de kraal heb ik een veertje mogen verwerken.

Mens of dier

Alles is mogelijk.
Hier een paar voorbeeldjes wat o.a. verwerkt kan worden in een gedenksieraad.

  • Haar van uw baby/kinderen, paard, hond, kat of ander huisdier.
  • Snorharen zijn ook erg mooi om te laten verwerken.
  • Een stukje kleding van uw dierbare.
  • Een veertjes van een vogel.
  • Een klein aandenken van een bijzonder moment. Bijvoorbeeld zand van het strand waar u ten huwelijk bent gevraagd.
  • Een (melk) tandje van uw baby/kinderen, hond, kat of ander huisdier.

Na een overlijden rest de herinnering. Helaas heb ik dat zelf al een paar keer meegemaakt, daarom heb ik mijn collectie sieraden met extra veel zorg en liefde samengesteld.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl