Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad? + Tips

Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij?

Afscheid, verlies, vaarwel. We komen allemaal wel een keer in aanraking met deze droevige kant van het leven. Of het nu een geliefde is, een familielid, een huisdier of een kindje, afscheid nemen valt altijd zwaar. Een mijlpaal in het leven is niet altijd even vrolijk en het kan u tekenen voor het leven.

Door de jaren heen heb ook ik al heel wat afscheid moeten nemen van dierbare mensen en dieren die veel voor mij betekend hebben. Het verlies viel mij elke keer zwaar en het was alsof ik steeds een klein deeltje van mezelf moest afgeven.
Deze pijn heeft mij wel deels gevormd tot de persoon die ik nu ben en ook mede hierdoor kan ik Dierbaar Dichtbij met veel passie en liefde uitoefenen.

Zelf vind ik veel troost in de sieraden en objecten die ik gemaakt heb om mijn verloren dierbaren te herinneren.
Mijn creatieve vaardigheden wil ik graag met u delen door ook voor u een tastbare herinnering te maken aan een dierbare. Een herinnering die houvast en troost biedt en een manier om die dierbare(n) altijd dichtbij u te hebben.
Deze tastbare herinnering kan in verschillende vormen bestaan. Zo kan er enerzijds een deel van het crematie-as verwerkt worden in een gedenksieraad of gedenkobject, anderzijds kunt u ook kiezen voor een (troost)sieraad die verwijst naar de overledene(n). Iedereen is uniek, zo ook uw dierbare en jullie verhaal en wordt elk verlies verwerkt op zijn eigen manier. 

Bij de naam Dierbaar Dichtbij denken veel mensen dat ik alleen sieraden als herinnering aan (huis)dieren maak, maar dit is zeker niet het geval. Van alles en iedereen die u dierbaar is kan ik voor u een tastbare herinnering maken.

een liefdevolle & tastbare herinnering aan uw dierbare(n).

"Tips voor samenstellen van uw unieke gedenksieraad."

In veel gevallen wordt er gekozen om crematie-as van een overleden dierbare te laten verwerken in een gedenksieraad. Dit kan ik zowel zichtbaar als onopvallend zichtbaar voor u doen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u van uw dierbare geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien of uw dierbare is begraven. Dan kunt u ervoor kiezen om een een plukje haar, melktandje, foto, (vinger-/poot)afdruk of andere herinnering in/op uw sieraad te laten verwerken. Zo draagt u uw dierbare(n) altijd dichtbij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen. 

Bij Dierbaar Dichtbij kunt u zelf een blijvende herinnering aan uw dierbare creëren. Dit doet u door bij het gewenste sieraad of object een aantal keuzes aan te vinken. Staat uw keuze er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen en uw idee te bespreken.

Hieronder heb ik wat tips en uitleg staan van wat er zoal mogelijk is.

Asverwerking

Het crematie-as kunt u zo laten verwerken zoals het van nature is, dan zal deze verwerkt worden met een transparante epoxy, maar vaak kunt u er ook voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen en/of een extra herinnering in de hars te laten verwerken. Dit is afhankelijk van het door u gekozen sieraad.

De opties die mogelijk zijn staan per sieraad aangegeven, zo kunt u zelf een keuze maken. Elke bewerking geeft weer een ander mooie resultaat,  Zo wordt elk sieraad uniek, net zoals uw dierbare dat was.

Wist u dat?

 • Geen enkel crematie as hetzelfde is. Zo heb ik het al gezien van bijna spierwit tot zwart.
 • De kleur van het crematie-as pas echt duidelijk wordt als deze gemengd is met de epoxy. Ik kan er op voorhand dus geen uitspraak over doen.
 • De kleur van het as het uiteindelijke resultaat van de kleur bepaald.
 • Het restante crematie-as wat over heb, weer mee terug geef met uw sieraad.
 • Uitgebreide informatie over asverwerking in een persoonlijk sieraad hier kunt vinden »   -Klik hier-

Haar van uw dierbare in een sieraad.

In 75% van de sieraden op de website kan ik een plukje haar, vacht, snorhaar, paardenstaart etc… voor u verwerken. (dit heeft te maken met de grote van het sieraad). Mocht u een sieraad zien waar de optie haar niet bij vermeld staat neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden.

Met uitzondering van de kralen en sieraden die aan 2 kanten open zijn, vraag ik u om een keuze te maken uit de parelmoer kleuren voor achter het haar als achtergrond. Dit om het haar beter tot zijn recht te laten komen, daar de binnenkant van de sieraden vaak niet mooi zijn afgewerkt of heel erg spiegelt.

In sommige gevallen kunt u er ook voor kiezen om het haar i.c.m. crematie-as te laten verwerken. Het crematie-as zal dan op de achtergrond worden verwerk, dan al niet gemengd worden met een kleur naar keuze, en het haar op de voorgrond. Mits u het liever anders heeft, neem dan ook even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

U ziet op de website verschillende bewerkingen tegen komen van het haar/vacht.
Als het lang genoeg is zal ik het als een soort van strookjes verwerken in het sieraad, mocht het kort of warrig zijn dan zal ik het tot hele korte haartjes knippen en warrig in het sieraad verwerken. (dit ligt er ook een klein beetje aan hoe ik het aangeleverd krijg). Heeft u lang haar maar wilt u het graag warrig, geef dit dan even aan.

Let op!

 • Er is een mogelijkheid dat wit/grijs/blond haar bijna niet zichtbaar is. Het is al een paar keer voorgekomen dat het haar bij het eindresultaat net lijkt of er visdraad in het sieraad verwerkt is.
 • Er zijn verschillende haar soorten en alles geeft een ander resultaat. Zo is een snorhaar of haar van een paardenstaart erg dik en dus duidelijk zichtbaar in een sieraad, daar vacht van sommige dieren erg fluffy en zacht zijn kan zijn en meer in een sieraad zwemt en een soort van wolkje/watje wordt.
 • Ik kan helaas vooraf niet zeggen wat het haar doet. Zo kan het haar zich ook nog verplaatsen tijdens het uitharden. Als het eenmaal in het sieraad is verwerkt kan het niet meer aangepast worden.

Een (melk) tandje.

 • Bij de meeste sieraden waarin ik een tandje kan verwerken komt een tandje veel beter tot zijn recht met een achtergrond. Vandaar dat er dan enkel gekozen kan worden om een tandje te laten verwerken in combinatie met crematie-as en/of een kleurtje als achtergrond, daar de binnenkant van de sieraden vaak niet mooi zijn afgewerkt of heel erg spiegelt..
 • Mocht u een tandje in zijn geheel willen laten verwerken, hou er dan rekening mee dat het tandje niet te groot is (in de hoogte als hij plat ligt). Indien ik de tand toch iets moet bewerken om passend te krijgen (in overleg), is dit geheel op eigen risico.
 • Mocht u enkel beschikken over grote tanden neem dan even contact met me op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
 • Een tandje (door mij) laten vermalen kan ook erg mooi zijn, het voordeel hiervan is dat de keuze van geschikte sieraden vele malen groter wordt. Neem gerust even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Een fotosieraad.

Het kan voorkomen dat u uw dierbare heeft begraven of geen crematie-as meer heeft door bijvoorbeeld uitstrooien. Dan kunt u o.a. kiezen voor een fotosieraad. Zo draagt u uw dierbare(n) altijd dichtbij u, met alle troost en mooie herinneringen die daarbij horen.

Een fotosieraad van Dierbaar Dichtbij kan ook een mooie geschenk zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld dat u oma wilt verrassen met een mooie ketting met een foto van haar kleinkind, of een dierbare verrassen met een foto van hun dierbare(n).

Wist u dat!! Ik op speciaal verzoek boeket-/corsagehangers en speldjes voor op/in een colbert maak, zodat u/jullie uw dierbare(n) bij u kunt dragen op jullie trouwdag.

Een sieraad met een afdruk.

We hebben een ruim aanbod aan sieraden dat geschikt is om een afdruk op te laten lasergraveren, Denk hierbij aan een vingerafdruk, pootafdruk van uw huisdier of een afdruk van het handje van uw kindje.
 
Wilt u graag iets anders laten graveren dan aangegeven staat bij het sieraad, bijvoorbeeld een tekening, hartslag of een eigen geschreven tekst neem dan even contact op voor de mogelijkheden.
 
Ook zijn er een paar prachtige zilveren sieraden waar ik d.m.v. slagletters een initiaal of naam op kan zetten.

Uw sieraad nog persoonlijker maken met een bedel.

Bij veel gedenksieraden en (troost)sieraden kunt u er ook voor kiezen om één of meerdere bedels toe te voegen.
De bedel keuze is afgestemd op het sieraad. Zo kunt u bij de RVS sieraden kiezen voor RVS bedeltjes en bij zilveren sieraden heeft u keuze uit zilveren bedeltjes.

Mocht u speciale wensen hebben kunt u altijd contact met mij opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ook kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een as, haar of afdruk bedeltje toe te laten voegen aan een (troost) sieraad

Mens & dier

Bijna alles is mogelijk.
Hier een paar voorbeeldjes van wat ik o.a. in een gedenksieraad kan verwerken voor u.

 • Haar van uw baby/kinderen, paard, hond, kat of ander huisdier.
 • Snorharen of stukjes nagel zijn ook erg mooi om te laten verwerken.
 • Een stukje kleding/stof van uw dierbare.
 • Een veertjes van een vogel.
 • Zand of steentjes. Bijvoorbeeld van het strand waar u ten huwelijk bent gevraagd of als uw dierbare op zee is uitgestrooid, maar ook een beetje zand van het graf is een optie.
 • Bloempjes (of gruis daarvan)
 • Zwangerschapstest. Hiervan kan ik het test of controlestreepje, maar ook stukjes van de test zelf in een sieraad verwerken.
 • Schelpjes. Hele kleintjes of grotere in stukjes of vermalen.

Heeft u een andere herinnering die u graag wilt laten verwerken, neem dan even contact met mij op voor de mogelijkheden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl