Wat geef je iemand bij overlijden?

Wat geef je iemand bij overlijden?

U zou graag een geschenk geven aan iemand die een dierbare verloren is, maar wat is passend?
Het is best moeilijk om te bedenken wat iemand fijn zou vinden om te krijgen als troost, maar waar hebben mensen na het verlies van een dierbare troost aan?

Vanuit mijn verlies kan ik vertellen over mijn ervaring. Iedere vorm van liefdevolle woorden en aandacht vond ik fijn, om te weten dat iemand met je meeleeft en je overleden dierbare even benoemen in bijvoorbeeld een kaartje. Dat troosten me al enorm veel. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Maar vanuit de reacties die ik terug krijg, weet ik steeds beter wat er troostend en passend is. Ik zal hieronder een aantal ideeën met u delen.

Veel mensen vinden het fijn om een plekje in huis te creëren waar ze hun dierbare kunnen herdenken, een kaarsje kunnen branden, even naar die mooie foto kunnen kijken of even met ze praten.

Bij een gedenkplekje kan iemand alles neerzetten waar ze een goed gevoel bij hebben, denken aan een kaarthouder, een kaart, bewaarbox of bakje met daarin bijvoorbeeld een plukje haar, een kaarsje met een kaarshouder of een mooi fotolijstje.

Maar wat zou u dan kunnen schenken dat troost bied?

  • Fotolijstje met een lief kaartje
  • Mooie kaarshouder met bijvoorbeeld lekkere geurkaarsjes.
  • Zakje troost  Edelstenen die ondersteunen bij het verwerken van het verlies van een dierbare.
  • Bewaarbox met fotolijst Hierin kunnen ze samen met een foto iets van hun dierbare bewaren.
  • Gedenkplankje of gedenklichtje. Hierin kunnen ze samen met een foto iets van hun dierbare bewaren.
  • Of een van de andere troostgeschenken van Dierbaar Dichtbij

Met een sieraad zit u altijd wel goed vind ik.

De liefde voor mens & dier staat centraal bij de (troost)sieraden van Dierbaar Dichtbij, hierdoor zijn ze uitermate geschikt als (troost)geschenk.

Om 2 voorbeelden te geven zou u iemand die hun hond of kat verloren heeft een sieraad kunnen geven met een pootje en een moeder die haar kindje verloren heeft zou u een sierlijk sieraad kunnen geven met een vlinder of iets met de edelsteen Rozenkwarts.

Ook heb ik trosjes troost. Dit is een ketting met diverse edelstenen die zorgvuldig door mij zijn samengesteld, de combinatie van deze edelstenen helpt te ondersteunen bij het verwerken van het verlies van een dierbare.

Een gepersonaliseerd sieraad met een initiaal of de naam van de dierbare kan ook veel troost bieden. In overleg zou ik aan elk sieraad wel een initiale bedeltje kunnen bevestigen.

Voor mannen zijn er veel mooie en ook stoere sieraden.

Er zijn zelfs ook sieraden waar ze zelf een symbolische hoeveelheid crematie-as of plukje haar in kunnen doen.

Als u niet het juiste geschenk kunt kiezen, kunt u ook een geschenkbon cadeau doen! Dan kunnen ze zelf een gedenksieraad, troostgeschenk of een urn uitzoeken.

Uiteraard geeft u alles vanuit een goed hart. Een persoonlijk geschreven gedicht, gewoon een hele dikke knuffel of de woorden ‘ik ben er voor je’ zijn al goud waard.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl