Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden van Dierbaar Dichtbij.
Ook kunt u eens een kijkje nemen op mijn Blog. Hier vindt u ook veel tips & informatie.
Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust even contact met mij op. Ik help u graag verder. Meestal wordt een vraag per WhatsApp of e-mail dezelfde dag nog beantwoord.
e-mail :  info@dierbaardichtbij.nl 
WhatsApp : 06-29072472

De informatie over de aanlevering van het crematie-as of een andere herinnering aan uw dierbare vind u op de pagina; Hoe werkt de aanlevering.

Een linkje naar deze pagina staat ook in de bestelbevestiging die u per mail ontvangt na uw bestelling.

Ja, dit kan zeker!

Stuur wel eerst even een mailtje naar info@dierbaardichtbij.nl of een WhatsApp naar 06-29072472 om een afspraak te maken.

Voor een persoonlijke afspraak vraag ik een vergoeding buiten de gemaakte kosten van het sieraad.

Hier vind u alle verdere informatie m.b.t. het maken van een afspraak.

Een gedenksieraad of gedenkobject is niet zomaar even gemaakt, hier gaat nog wel wat tijd inzitten. Het is dus helaas niet mogelijk om aanwezig te zijn als ik een gedenksieraad of gedenkobject voor u maak. Op de uitzondering van de zelf te vullen gedenksieraden na.

Wel bent u van harte welkom bij mij in Nieuw-Lekkerland om het crematie-as en of haarlokje te komen brengen en samen met mij een sieraad uit te zoeken en uw wensen te bespreken. (ook uit de sieraden die nog niet online staan)

Stuur wel eerst even een mailtje naar info@dierbaardichtbij.nl of een WhatsApp naar 06-29072472 om een afspraak te maken.

Voor een persoonlijke afspraak vraag ik een vergoeding buiten de gemaakte kosten van het sieraad.

Hier vind u alle verdere informatie m.b.t. het maken van een afspraak.

Wilt u het crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare liever niet met de post naar mij opsturen, mag u deze ook bij mij af komen geven.

Naast onze voordeur hangt een stevige brievenbus (voorzien van mijn logo), waarin u het crematie-as of andere herinnering van uw dierbare achter kunt laten, wanneer het u het beste uitkomt. Geef mij dan even een berichtje als u geweest bent, dan kan ik hier rekening mee houden. Gelieve het crematie-as van uw dierbare wel goed verpakken.

Het Crematorium kan het ook voor u opsturen, vraag ernaar bij hun, als u mijn adresgegevens aan hun geeft, komt dat in orde. Laat ze enkel nooit alles toesturen.

Bij de naam Dierbaar Dichtbij denken veel mensen dat ik alleen sieraden als herinnering aan (huis)dieren maak, maar dit is zeker niet het geval. Van alles en iedereen die u dierbaar is kan ik voor u een tastbare herinnering maken.

Er kan meer verwerkt worden in/op een sieraad dan dat u in eerste instantie verwacht.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Crematie-as, een haarlokje, plukje vacht, snorhaar, paardenhaar, stukje stof, tandjes, zand, bloemblaadjes of veertjes.
Ook een vingerafdruk, hand-, voet- of pootafdruk, een tekening, hartslag, (eigen geschreven) tekst, een foto of een echo behoort tot de mogelijkheden.

Hier meer informatie over wat u kunt laten verwerken in een Gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij

 • Maak indien nodig meerdere vingerafdrukken en kies daar de beste van uit.
 • Het is erg belangrijk dat de foto van de afdruk scherp en duidelijk is.
 • Ik bewerk de foto zo optimaal mogelijk om een zo goed mogelijk graveer resultaat te behalen.
 • Realiseer u wel dat ik van een kwalitatief slechte foto uiteraard geen prachtige gravure kunnen maken.
 • Besteed dan ook voldoende tijd aan het maken en uitzoeken van een geschikte afdruk.
 • Lukt het u niet om een scherpe en duidelijke foto te maken van de afdruk mag u de afdruk ook per post toesturen, zodat ik een foto kan maken van de afdruk. De afdruk stuur ik dan weer met het sieraad mee retour.
 • Een afdruk maken van het handje of voetje van uw baby kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met acrylverf of een stempelkussen. Dit geldt ook voor een pootafdruk van uw huisdier.
 • Vaak is er na het overlijden van uw huisdier de mogelijkheid om bij uw dierenarts of het dierencrematorium een pootafdruk te laten maken. Vraag hier wel altijd even naar, want dit word niet overal standaard gedaan.

Enkele voorbeelden van geschikte afdrukjes

Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar wees er wel voorzichtig mee en behandel ze met liefde.

Onderstaande tips dragen bij aan een langer en mooier draagplezier van de sieraden van Dierbaar dichtbij.

 • Hierbij geldt (zoals bij vrijwel elk sieraad), liever geen contact met water.
 • Draag de sieraden van Dierbaar Dichtbij niet als u fysiek intensief werk uit gaat voeren, zoals sporten of een fysiek intensieve andere bezigheid. D.m.v hogere fysieke inspanning gaat het lichaam transpireren wat ervoor kan zorgen dat door de zuurgraad en de zouten het sieraad kan oxideren of zelfs definitief verkleuren.
 • Douche of zwem niet met uw sieraad om.
 • Doe uw ring of armband af bij de afwas of als u bijvoorbeeld uw kindje in bad stopt.
 • Vermijd parfum op het sieraad, langdurige blootstelling aan zonlicht, harde druk en hoge temperatuur welke het sieraad kunnen veranderen.
 • U kunt uw sieraad voorzichtig reinigen door er met een vochtige doek overheen te gaan en even te drogen. Dit is niet schadelijk. 
 • Mocht u gekozen hebben voor een zilver sieraad, deze kunt u poetsen met een zilverdoekje.
 • Indien u het sieraad niet draagt, bewaar deze dan op een droge, donkere plek (bij voorkeur in het bijgeleverde sieradendoosje) en het sieraad bij voorkeur niet in de badkamer bewaren (vochtigheid) of in direct zonlicht.

Crematie-as of een andere herinnering wordt d.m.v. een epoxy in het gedenksieraad verwerkt, deze is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings, epoxy of gelijmde steentjes aantasten.  De epoxy is niet krasbestendig, wees er dus voorzichtig mee. Omdat ik niet kan controleren hoe er met het sieraad omgegaan wordt is het belangrijk te weten dat er om die reden geen garantie gegeven kan worden op de sieraden van Dierbaar Dichtbij.   Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar ga er wel verstandig mee om en behandel ze met liefde.  

Het tandje of kiesje wordt niet van tevoren bewerkt, het komt in de hanger, ring of armband hoe u hem heeft afgeleverd. Indien ik deze toch moet bewerken om passend te krijgen (in overleg), is dit geheel op eigen risico.
Een tandje (door mij) laten vermalen kan ook erg mooi zijn, het voordeel hiervan is dat de keuze van geschikte sieraden vele malen groter wordt.

Het tandje kan, net elke andere herinnering, later niet meer uit het sieraad verwijderd worden.

Veel crematie-as is er niet nodig om uw sieraad uniek te maken, 3 à 4 theelepeltjes is vaak meer dan voldoende.

Het restante crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare wat ik niet verwerk stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad.

Meer informatie.

– Asverwerking in een persoonlijk sieraad.
– Wat kan ik laten verwerken in een sieraad van Dierbaar Dichtbij? 
– Hoe werkt de aanlevering?

 

Alle gedenksieraden van Dierbaar Dichtbij zijn allergie en nikkelvrij

Alle Sieraden zijn van Sterling zilver 925 of van Stainless steel.
De sieraden van RVS verkleuren niet, zilver kan na verloop van tijd een beetje zwart worden, maar dit is eenvoudig op te poetsen met een zilverpoetsdoekje.

Alle goudkleurige sieraden zijn ook van zilver of RVS maar dan met een laagje goud erover of met een goldplating. 
Afhankelijk van hoe sterk de plating is en hoe zorgvuldig er met het sieraad omgegaan wordt zal het sieraad langer mooi blijven. Wanneer dit laagje / de plating slijt door het dragen van het sieraad, zal het onderliggende metaal zichtbaar worden.

Zie de pagina Onderhoud en omgang van de sieraden hoe u dit kunt voorkomen en zo lang mogelijk plezier kunt hebben van een plated sieraad.

Bij de een verkleuren sieraden sneller dan bij de ander en sommigen hebben hier helemaal geen last van. De plating kan aangetast worden door o.a. de PH-waarde / zuurgraad van de huid. Bij warm weer kan een sieraad door transpiratie (verhoogde zuurgraad) in combinatie met fel zonlicht ook sneller verkleuren dan in de maanden wanneer het koeler is. Ook stofjes in o.a. schoonmaakmiddelen en beautyproducten kunnen de plating aantasten waardoor de plating aangetast wordt en verkleuring op kan treden. De kwaliteit en dikte van de plating kan van sieraad tot sieraad verschillend zijn.

Deze informatie kunt u vinden op de pagina betalen, verzenden en retourneren.

 

Gedenksieraad: Levertijd ca. 9 weken. I.v.m. drukte is de levertijd van de gedenksieraden op dit ogenblik ca. 12 weken.
Afdruksieraad: Levertijd ca. 3 weken.
Fotosieraad: Levertijd ca. 2 weken
(Troost)sieraden: Levertijd ca. 5 werkdagen.
Troostgeschenken: Levertijd ca. 5 werkdagen
Gedenkobjecten (die u zelf kunt vullen): Levertijd ca. 5 werkdagen.
Gedenkobject van beton:
Levertijd ca. 4 weken.
Schilderij met as: Levertijd ca. 8 weken

 • De levertijd gaat pas in na ontvangst van de betaling en het desbetreffende persoonlijke item, afdruk en/of foto dat u verwerkt wilt hebben.
 • Uw gehele bestelling wordt samen verzonden, dus telt de levertijd van het item met de hoogste levertijd.
 • Mits het sieraad of object op voorraad is, staat er Beschikbaar via nabestelling bij vermeld, is de levertijd langer. (wilt u weten hoeveel langer, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.)
 • Het kan voorkomen dat de levertijd iets langer is, mijn excuses hiervoor. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.
 • Ik behandel uw bestelling met de grootste zorg. Elke bestelling wordt 1 voor 1 afgewerkt op volgorde van binnenkomst, zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden, want het is voor u van grote waarde.
 • Mocht u iets bestellen dat persoonlijk voor u (op maat) gemaakt wordt, kan dit niet meer geretourneerd worden.
 • Bij verzenden naar het buitenland kan de levertijd iets langer zijn, hier heb ik helaas geen controle over.
Neem zo snel mogelijk contact op met info@dierbaardichtbij.nl dan kan ik kijken wat ik nog voor u kan doen.
Vermeld voor de zekerheid wel even uw naam en bestelnummer.

Stuur in dat geval een mail naar info@dierbaardichtbij.nl

We zoeken dan samen naar een passende oplossing.
Misschien ben je teleurgesteld over het resultaat? Laat dit alsjeblieft weten. 

Als iets toch niet helemaal is zoals verwacht, neem dan eerst even contact met mij op via e-mail info@dierbaardichtbij.nl onder vermelding van uw bestelnummer. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op om te kijken wat ik voor u kan doen zodat u tevreden blijft.

De producten die ik speciaal voor u maak geldt hierop volgens de wet kopen op afstand* geen retourrecht. Gepersonaliseerde producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificaties gemaakt en/of met producten die u als klant zelf aanlevert (o.a. haar, as, polsmaat, lengte van een ketting) Het herroepingsrecht is daarop dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Producten die in de aanbieding zijn kunnen ook niet geretourneerd worden.

Voor overige producten geldt 14 dagen bedenktijd. De voorwaarden hiervoor zijn dat ik het artikel in dezelfde onbeschadigde staat terug krijg zoals u het van mij heeft ontvangen. Hiermee bedoel ik compleet en ongebruikt (inclusief prijskaartje / label en eventuele bijbehorende accessoires) en in een gesloten en onbeschadigde verpakking. U bent echter niet verplicht de originele doos / verpakking te gebruiken voor uw retour zending. Binnen 14 dagen nadat u het product retour heeft aangemeld, wordt uw aankoopbedrag plus de verzendkosten naar u teruggestort, mits u verder niks ander besteld heeft en ik het product in mijn ontvangst heb.

Retourkosten zijn voor u als klant, tenzij anders afgesproken.
Ik adviseer u om het artikel als post / brievenbus pakket te versturen en om een Track & Trace-code te vragen. Het retour sturen van uw aankoop gebeurt namelijk op eigen risico.

*Wilt u meer Informatie over de wet kopen op afstand kun je de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/thema/koop-op-afstand raadplegen.

Dat is geen probleem. Op de pagina waar u uw adres invult, kan gekozen worden voor een factuuradres met een ander bezorgadres.