Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden van Dierbaar Dichtbij.
Ook kunt u eens een kijkje nemen op mijn Blog. Hier vindt u ook veel tips & informatie.
Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust even contact met mij op. Ik help u graag verder. Meestal wordt een vraag per e-mail nog dezelfde dag beantwoord. info@dierbaardichtbij.nl

Hier een linkje naar de pagina met daarop alle informatie.

Een linkje naar deze pagina staat ook in de bestelbevestiging die u per mail ontvangt na uw bestelling.

Uiteraard bent u ook welkom om het persoonlijk te komen brengen.

Ja, dit kan zeker! Ik weet dat het in deze tijd lastig is, om de goede van de kwade te onderscheiden qua betrouwbaarheid.
Maar ook is het lastig om vanaf een foto te zien of dit nu echt is wat u wilt. Daarom bent u van harte welkom bij mij in Nieuw-Lekkerland, stuur wel eerst even een mailtje naar info@dierbaardichtbij.nl of een WhatsApp naar 06-29072472 om een afspraak te maken.

Voor deze persoonlijke afspraak vraag ik een vergoeding van € 20,- buiten de gemaakte kosten van het sieraad.
Wel krijgt u alle tijd om samen met mij een sieraad uit te zoeken en uw wensen te bespreken. (ook uit de sieraden die nog niet online staan)

Uiteraard is er ook koffie, thee of fris.

Tijdsduur is ongeveer 2 uur

Sommige mensen vinden het prettiger om aanwezig te zijn als het crematie-as van hun dierbare verwerkt wordt in een sieraad of willen er gewoon 100% zeker van zijn dat het ook echt hun dierbare is.
Uiteraard kan ik me hier goed in vinden. Dit was bij mijzelf namelijk ook het geval.

Enkel is een gedenksieraad of gedenkobject niet zomaar even gemaakt en gaat hier nog wel wat tijd inzitten. Het is dus helaas niet mogelijk om aanwezig te zijn als ik een gedenksieraad of gedenkobject voor u maak.

Wel bent u van harte welkom bij mij in Nieuw-Lekkerland om het crematie-as en of haarlokje te komen brengen en samen met mij een sieraad uit te zoeken en uw wensen te bespreken. (ook uit de sieraden die nog niet online staan)

Voor deze persoonlijke afspraak vraag ik een vergoeding van € 20,- buiten de gemaakte kosten van het sieraad.

Stuur wel eerst even een mailtje naar info@dierbaardichtbij.nl of een WhatsApp naar 06-29072472 om een afspraak te maken.

Uiteraard is er ook koffie, thee of fris.
Tijdsduur is ongeveer 2 uur

Ja hoor, dit kan zeker. Geef dit in het bestel proces even aan dan neem ik contact met u op.
U kunt het ook opsturen als u wat verder weg woont. Dit kunt u eventueel ook aangetekend doen, als u er zeker van wilt zijn dat het goed aankomt. Die keuze is geheel aan uzelf uiteraard.

Het Crematorium kan het ook voor u opsturen, vraag ernaar bij hun, als u mijn adresgegevens aan hun geeft, komt dat in orde. Laat ze enkel nooit alles toesturen.

Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar wees er wel voorzichtig mee en behandel ze met liefde.

Onderstaande tips dragen bij aan een langer en mooier draagplezier van de sieraden van Dierbaar dichtbij.

 • Hierbij geldt (zoals bij vrijwel elk sieraad), liever geen contact met water.
 • Draag de sieraden van Dierbaar Dichtbij niet als u fysiek intensief werk uit gaat voeren, zoals sporten of een fysiek intensieve andere bezigheid. D.m.v hogere fysieke inspanning gaat het lichaam transpireren wat ervoor kan zorgen dat door de zuurgraad en de zouten het sieraad kan oxideren of zelfs definitief verkleuren.
 • Douche of zwem niet met uw sieraad om.
 • Doe uw ring of armband af bij de afwas of als u bijvoorbeeld uw kindje in bad stopt.
 • Vermijd parfum op het sieraad, langdurige blootstelling aan zonlicht, harde druk en hoge temperatuur welke het sieraad kunnen veranderen.
 • U kunt uw sieraad voorzichtig reinigen door er met een vochtige doek overheen te gaan en even te drogen. Dit is niet schadelijk. 
 • Mocht u gekozen hebben voor een zilver sieraad, deze kunt u poetsen met een zilverdoekje.
 • Indien u het sieraad niet draagt, bewaar deze dan op een droge, donkere plek (bij voorkeur in het bijgeleverde sieradendoosje) en het sieraad bij voorkeur niet in de badkamer bewaren (vochtigheid) of in direct zonlicht.

Crematie-as of een andere herinnering wordt d.m.v. een epoxy in het gedenksieraad verwerkt, deze is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings, epoxy of gelijmde steentjes aantasten.  De epoxy is niet krasbestendig, wees er dus voorzichtig mee. Omdat ik niet kan controleren hoe er met het sieraad omgegaan wordt is het belangrijk te weten dat er om die reden geen garantie gegeven kan worden op de sieraden van Dierbaar Dichtbij.   Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar ga er wel verstandig mee om en behandel ze met liefde.

Het tandje of kiesje wordt niet van tevoren bewerkt, het komt in de hanger, ring of armband hoe u hem heeft afgeleverd. Het tandje zit heel stevig vast en kan er later niet meer uitgehaald worden.

Let er wel op dat ik maar een bepaalde hoogte heb waarmee ik kan werken. Een dikke kies is dus geen optie, tenzij ik deze mag vermalen.

Veel crematie-as is er niet nodig om uw sieraad uniek te maken, 3 à 4 theelepeltjes is vaak meer dan voldoende.

De meeste sieraden kunnen gemaakt worden met zowel fijn als grove as korrels.
Maar hou hier wel rekening mee met toesturen.

Het restante crematie-as wat over is stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad.

Meer hierover kunt u lezen in mijn Blog. -Klik hier-

Alle gedenksieraden van Dierbaar Dichtbij zijn getest en nikkelvrij

Dit kan op verschillende manieren;
NL – Betalen bij afhalen, via iDEAL of zelf vooraf overmaken.
BE – Betalen bij afhalen, via Bancontant of zelf vooraf overmaken

Nederland

De verzendkosten binnen Nederland bedragen:

 • Gewone verzending € 4,95 Dit is incl. Track & Trace-code . Ongeacht hoe groot of zwaar uw pakketje is.
 • Aangetekend € 8,95 Dit is incl. Track & Trace-code. Ongeacht hoe groot of zwaar uw pakketje is. U tekent voor ontvangst.
 • Betalen bij levering € 18,35 + 1% van uw aankoopbedrag. Dit is incl. Track & Trace-code . Ongeacht hoe groot of zwaar uw pakketje is. U tekent voor ontvangst.

* Bij een bestelling boven de € 100,- excl. verzendkosten neem ik de verzendkosten voor mijn rekening. Uw bestelling wordt dan gratis bezorgd via een gewone levering met Track & Trace-code (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvinken van deze keuze bij het afrekenen).

Wilt u uw gedenksieraad liever ophalen in Nieuw-Lekkerland (Zuid-Holland), geen probleem. Ik neem dan contact met u op om een afspraak hiervoor te maken. Deze keuze dient u zelf aan te geven tijdens het bestelproces.

Ik verstuur alles via PostNL. Bij het afrekenen kunt u ook kiezen voor een ander verzendadres, bijvoorbeeld op uw werk.

België

Verzendingen naar België worden aangetekend verzonden.

 • Aangetekend € 15,50 Dit is incl. Track & Trace-code. Ongeacht hoe groot of zwaar uw pakketje is. U tekent voor ontvangst.

* Bij een bestelling boven de € 150,- excl. verzendkosten neem ik de verzendkosten voor mijn rekening. Uw bestelling wordt dan gratis bezorgd (u bent zelf verantwoordelijk voor het aanvinken van deze keuze bij het afrekenen).

Het is ook geen probleem om uw gedenksieraad af te halen in Nieuw-Lekkerland (Zuid-Holland), ik neem dan contact met u op om een afspraak hiervoor te maken. Deze keuze dient u zelf aan te geven tijdens het bestelproces.

Ik verstuur alles via PostNL. Bij het afrekenen kunt u ook kiezen voor een ander verzendadres, bijvoorbeeld op uw werk.

Gedenksieraad: Levertijd ± 30 werkdagen. 
Afdruksieraad: Levertijd ± 20 werkdagen. 
Fotosieraad: Levertijd ± 10 werkdagen. 
Trendy sieraden: Levertijd ± 5 werkdagen. 

Gedenkobject van beton: Levertijd ± 45 werkdagen.
Schilderij met as: Levertijd ± 30 werkdagen.

° De levertijd gaat pas in na ontvangst van de betaling en het desbetreffende persoonlijke item, afdruk en/of foto dat u verwerkt wilt hebben.
° Uw gehele bestelling wordt samen verzonden, dus telt de levertijd van het item met de hoogste levertijd.
° Mits het sieraad op voorraad is
° Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.
° Mocht u iets bestellen dat persoonlijk voor u gemaakt wordt, kan dit niet meer geretourneerd worden.

Heeft uw bestelling spoed. Neem dan even contact met mij op.

Neem zo snel mogelijk contact op met info@dierbaardichtbij.nl dan kan ik kijken wat ik nog voor u kan doen.
Vermeld voor de zekerheid wel even uw naam en bestelnummer.

Stuur in dat geval een mail naar info@dierbaardichtbij.nl

We zoeken dan samen naar een passende oplossing.
Misschien ben je teleurgesteld over het resultaat? Laat dit alsjeblieft weten. 

Als iets toch niet helemaal is zoals verwacht, neem dan eerst even contact met mij op via e-mail info@dierbaardichtbij.nl onder vermelding van uw bestelnummer. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op om te kijken wat ik voor u kan doen zodat u tevreden blijft.

De sieraden die persoonlijk voor u gemaakt worden kunnen niet geruild worden.

Voor overige producten geldt 14 dagen bedenktijd en mag u het product retour te sturen.  De voorwaarden hiervoor zijn dat ik het artikel in dezelfde onbeschadigde staat terug krijg zoals u het van mij heeft ontvangen. Hiermee bedoel ik compleet en ongebruikt (inclusief prijskaartje / label en eventuele bijbehorende accessoires) en in een gesloten en onbeschadigde verpakking. U bent echter niet verplicht de originele doos / verpakking te gebruiken voor uw retour zending. Binnen 14 dagen nadat ik het product heb ontvangen, wordt uw aankoopbedrag min de verzendkosten naar u teruggestort.

Retourkosten zijn voor u als klant, tenzij anders afgesproken.
Ik adviseer u om het artikel als post / brievenbus pakket te versturen en om een Track & Trace-code te vragen. Het retour sturen van uw aankoop gebeurt namelijk op eigen risico.

Dat is geen probleem. Op de pagina waar u uw adres invult, kan gekozen worden voor een factuuradres met een ander bezorgadres.

De getoonde prijzen in de webshop zijn inclusief BTW.