Wat geef je iemand bij overlijden?

Wat geef je iemand bij overlijden?

Het is best moeilijk om te bedenken wat iemand fijn zou vinden om te krijgen als troost. Je wil namelijk graag je medeleven tonen en iets geven, maar wat is dan passend? Waar hebben mensen na het verlies van een dierbare troost aan?

Vanuit mijn verlies kan ik vertellen over mijn ervaring. Iedere vorm van liefdevolle woorden en aandacht vond ik fijn, om te weten dat iemand met je meeleeft en je overleden dierbare even benoemen in bijvoorbeeld een kaartje. Dat troosten me al enorm veel. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Maar vanuit de reacties die ik terug krijg, weet ik steeds beter wat er troostend en passend is. Ik zal hieronder een aantal ideeën met jullie delen.

Veel mensen vinden het fijn om een plekje in huis te creëren waar ze hun dierbare kunnen herdenken, een kaarsje kunnen branden, even naar die mooie foto kunnen kijken of even met ze praten.

Bij een gedenkplekje kan je alles neerzetten waar je een goed gevoel bij hebt, denken aan een kaarthouder, een kaart, bewaarbox of bakje met daarin bijvoorbeeld een plukje haar, een kaarsje met een kaarshouder of een mooi fotolijstje.

Maar wat zou je dan kunnen schenken dat troost bied.

  • Fotolijstje met een lief kaartje
  • Mooie kaarshouder met bijvoorbeeld lekkere geurkaarsjes.
  • Zakje troost  Edelstenen die ondersteunen bij het verwerken van het verlies van een dierbare.
  • Bewaarbox met fotolijst Hierin kunnen ze iets van hun dierbare bewaren.

Met een sieraad zit je altijd wel goed vind ik.

Om 2 voorbeelden te geven zou je iemand die hun hond of kat verloren heeft een sieraad kunnen geven met een pootje en een moeder die haar kindje verloren heeft zou je een sierlijk sieraad kunnen geven met een vlinder of iets met de edelsteen Rozenkwarts.

Ook heb ik trosjes troost. Dit is een ketting met diverse edelstenen die zorgvuldig door mij zijn samengesteld, de combinatie van deze edelstenen helpt te ondersteunen bij het verwerken van het verlies van een dierbare.

Een gepersonaliseerd sieraad met een initiaal of de naam kan ook veel troost bieden. In overleg zou ik aan elk sieraad wel een initiale bedeltje kunnen bevestigen.

Voor mannen zijn er veel mooie en ook stoere sieraden.

Er zijn zelfs ook sieraden waar ze zelf een symbolische hoeveelheid crematie-as of plukje haar in kunnen doen.

Weet je niet precies wat die persoon mooi vindt kan je ook een geschenkbon cadeau doen! Dan kunnen ze bijvoorbeeld zelf een gedenksieraad of een urn uitzoeken.

Uiteraard geef je alles vanuit een goed hart, maar een persoonlijk geschreven gedicht, gewoon een hele dikke knuffel of de woorden ‘ik ben er voor je’ zijn al goud waard

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl