Privacy & Cookie statement

Privacy policy

Dierbaar Dichtbij respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Ik gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming.
Dierbaar Dichtbij gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:
Als u een bestelling plaatst heeft Dierbaar Dichtbij uw naam, e-mailadres en afleveradres nodig om een factuur op te maken, uw bestelling uit te voeren en u van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
Betaling van uw bestelling verloopt via Mollie of u kunt ervoor kiezen deze zelf vooraf over te maken,
Voor betaling via Mollie zijn uw naam en betaalgegevens nodig. Betaling gebeurt via de beschermde omgeving van uw eigen bank.
Bij betaling vooraf overmaken maakt u het bedrag over naar de rekening van Dierbaar Dichtbij bij de Rabobank.
Voor het volgen van onze acties, aanbiedingen en nieuwtjes kunt u onze Facebook en/of Instagram pagina like en/of volgen.
Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die ik krijg van bezoekers helpen mij om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kunt u geven door een e-mail te sturen naar info@dierbaardichtbij.nl. Als u reageert op een actie of prijsvraag, vraag ik uw naam en e-mailadres. Deze gegevens hebben wij nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook heb ik voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten de adresgegevens nodig.
Voor het adverteren op Facebook en Instagram maakt Dierbaar Dichtbij gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over u bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie onze producten/diensten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot u als persoon.

Samenwerking met derde partijen
Dierbaar Dichtbij werkt samen met de volgende partijen:
PostNL ontvangt uw naam, adresgegevens en e-mail adres voor het versturen van uw bestelling alsmede om u op de hoogte te houden via de track & trace-code. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van uw persoonsgegevens verwijzen wij u graag naar de privacyverklaring van PostNL voor meer informatie. https://www.postnl.nl/privacy-verklaring/
Mollie ontvangt uw naam en adresgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van uw persoonsgegevens verwijzen wij u graag naar de privacyverklaring van Mollie voor meer informatie. https://www.mollie.com/nl/privacy
De Rabobank ontvangt uw naam en bankgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van uw persoonsgegevens verwijzen wij u graag naar de privacyverklaring van de Rabobank voor meer informatie. https://www.rabobank.nl/particulieren/privacy/privacy-statement
Webruimtehosting is de host van deze webwinkel. Alle gegevens die u via de webwinkel van Dierbaar Dichtbij ter beschikking stelt worden opgeslagen op de servers van webruimtehosting. Webruimtehosting heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is de hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derde tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
https://www.webruimtehosting.nl/pb.pdf

Communicatie

Bij iedere vorm van communicatie, via e-mail, telefoon, WhatsApp, Facebook, Messenger, Instagram zal ik u via die weg beantwoorden en sla ik dit verder niet op in mijn bestand, tenzij u een bestelling via die weg plaatst.

Daarnaast gebruikt Dierbaar Dichtbij cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorg ik er onder andere voor dat u bij een bezoek aan de website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.

Cookies
Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij uw bezoek aan een website, naar uw computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

De verschillende typen cookies
Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om uw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser. Hieronder vallen functionele cookies.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kan ik zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Ik kan de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van de bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, sociale media cookies en marketing cookies.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Winkelwagen (functioneel): Onthouden welke producten er in uw winkelwagen liggen. Zonder deze cookie kunt u geen producten bestellen of in uw winkelwagen plaatsen.

Cookie keuze (functioneel): Onthouden of u ons toestemming heeft gegeven tot het plaatsen van cookies.

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe u de website gebruikt en hoe u Dierbaar Dichtbij heeft gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Google AdWords (tracking cookie): Meet ik hoe u de website gebruikt en hoe u Dierbaar Dichtbij gevonden heeft. Deze kennis gebruik ik om de AdWords campagnes te verbeteren.

Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

Dierbaar Dichtbij verkoopt uw gegevens niet.
Dierbaar Dichtbij zal uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. Ook de door mij ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.
Bewaren van persoonlijke gegevens
Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een bestelling, actie of prijsvraag worden maximaal 7 jaar bewaard.

Uw gegevens inzien
U heeft altijd het recht om de door Dierbaar Dichtbij opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met uw verzoek naar info@dierbaardichtbij.nl. Via deze mail kunt u ook contact opnemen als u bezwaar wil maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens.
Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heeft u een klacht over het gebruik van uw persoonlijke gegevens door Dierbaar Dichtbij en komt u er met mij niet uit? Dan kunt u terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek melding
Per 1 januari 2016 ben ik, als webwinkelier, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zal ik de klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Contactgegevens:
Dierbaar Dichtbij
de Steur 5
4931 AM Geertruidenberg

bereikbaar via:
info@dierbaardichtbij.nl
WhatsApp 06-29072472

KvK nr: 75255049