Onderhoud en omgang van de sieraden.

Onderhoud en omgang van de sieraden.

Onderstaande tips dragen bij aan een langer en mooier draagplezier van de sieraden van Dierbaar dichtbij.

 • Geen aanraking met water. Sieraden houden in het algemeen niet zo van een lekkere douche of van een duik in het water. Er kunnen dan namelijk zeepresten, chloor of zout achterblijven op uw sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.Bij sommige sieraden kan het voorkomen dat er tijdens het verwerken/uitharden kleine luchtbelletjes ontstaan tussen de verwerkte herinnering van uw dierbare en het sieraad. Hier kan dan vocht tussenkomen, waardoor het los kan laten en u het zou kunnen verliezen.
 • Vrijhouden van parfum/crème. In de zomer gebruikt u vaak een lekker parfum of zonnebrandcrème tegen de zon. Maar let op! Laat uw sieraden niet in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotions, zonnebrand en haarspray.
 • Doe uw sieraden af als u gaat zweten. Wanneer u gaat sporten of weet dat u zwaar werk gaat doen kunt u het beste van te voren al uw sieraden af doen. Zweet tast uw sieraden aan en het risico om uw sieraden te verliezen is hierbij ook groter. Opletten dus!
 • Doe uw sieraden af voordat u gaat slapen.  Sieraden slijten sneller als u ze 24/7 draagt. Daarom is het beter om ze voordat u gaat slapen af te doen. Zo loopt u ook niet de kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.
 • Goed bewaren. Sieraden zijn geen liefhebber van de zon of vochtige plekken. Bewaar daarom uw sieraden bij voorkeur in het bijgeleverde sieradendoosje of zakje en zet deze op een droge en donkere plek.
 • Verklein de kans op knopen. U kent het wel, dat kleine knoopje in uw favoriete ketting die u er bijna niet uit krijgt. Tip! Sluit uw kettingen, armbanden en andere sieraden voordat u ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat.
 • Doe uw sieraden als laatste om bij het aankleden. Tijdens het aankleden kunt u gemakkelijk ergens achter blijven haken. Daarom kunt u uw sieraden het beste als allerlaatste aan doen.
 • Vermijd grote druk. Doe armbanden van elastiek met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.
 • Kijk uit met chemische producten. Als u in aanraking komt met chemicaliën, doe uw sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.
 • Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel uw sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen uw sieraden verkleuren.

Verzorging van gold plated sieraden

Ondanks dat ik de goudkleurige en vergulde sieraden met veel zorg inkoop. Kan ik niet garanderen dat ze in de loop der tijd nog steeds hun kleur behouden.
Het kan voorkomen dat een gold plated sieraden hun gouden kleur verliezen. Gelukkig kunt u dit prima vermijden met de juiste verzorging.

De juiste verzorging begint bij het zo veel mogelijk te vermijden van vuil, vocht en water. Doe uw sieraden dus af wanneer u sport, uw handen wast of aan het douchen bent. Chemische producten zoals handzeep, shampoo, desinfectiemiddel, crèmes en parfum is het gouden laagje niet tegen bestand, maar ook zweet en de zuurgraad van uw huid kunnen het goudlaagje aantasten. Wanneer verguld gouden sieraden goed worden onderhouden kunnen deze jaren mooi blijven.

Wilt u liever een gouden sieraad dat echt niet verkleurt, neem dan eens een kijkje bij de echt gouden sieraden.

Bij uw gedenksieraad zit ook een kaartje met '10 tips om jouw sieraden mooi te houden' en een sieradendoekje.

Dierbaar Dichtbij staat 100% achter haar producten en ik doe logischerwijze mij best om deze in topconditie aan u te leveren.

Let wel op de volgende punten.

 • Crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare(n) wordt d.m.v. een epoxy in het gedenksieraad verwerkt, deze is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings, epoxy of gelijmde steentjes aantasten. Ook kan het voorkomen dat er tussen het crematie-as of een andere herinnering en het sieraad vocht komt te zitten, waardoor het los kan laten en u het zou kunnen verliezen.
 • Geen enkel sieraad is kras- en slijtvast, ook mijn gedenksieraden kunnen wat slijten en daardoor doffer worden bij intensief gebruik. Dat is helaas niet tegen te gaan.
 • Omdat ik niet kan controleren hoe er met het sieraad omgegaan wordt is het belangrijk te weten dat er om die reden geen garantie gegeven kan worden op de sieraden van Dierbaar Dichtbij.
 • Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar ga er wel verstandig mee om en behandel ze met liefde. (u heeft ook een kaartje bij uw sieraden gekregen “Hoe houd ik mijn sieraden mooi?” Heeft u deze niet ontvangen of is deze zoek geraakt kunt de de informatie ook op deze pagina hierboven terugvinden.)

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl