Hoe werkt de aanlevering?

Hieronder kunt u alle informatie vinden m.b.t. het opsturen of brengen van het crematie-as en/of andere herinnering van uw dierbare(n) die u graag verwerkt wilt hebben in uw gedenksieraad/-object van Dierbaar Dichtbij.

Mocht u een bestelling plaatsten ontvangt u een bestelbevestiging via de mail (let op: deze kan in uw spambox terecht komen). In deze mail staat ook een link naar deze pagina.

 • Voor de meeste gedenksieraad/gedenkobject is 2 á 4 theelepeltjes vaak voldoende, al verschilt dit per sieraad/object en hoe u het verwerkt wilt hebben.
  Voor het maken van een gedenksieraad zeef ik het crematie-as en gebruik ik (voornamelijk) de kleine korrels voor het mooiste resultaat. Let er dus op dat u niet alleen fijn poeder as opstuurt. Heeft u enkel fijn poeder as kan daar uiteraard ook een prachtig gedenksieraad van gemaakt worden. U kunt beter iets meer op sturen dan te weinig. Alles wat over is stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad. Twijfelt u over de hoeveelheid, dan mag u hierover altijd even contact met mij opnemen.
 • Stuur het goed verpakt op o.v.v. uw bestelnummer, uw naam en de naam van uw dierbare. Bij voorkeur in een seal/ zip/ hersluitbaar zakje. 
 • Ik adviseer u om het in een bubbeltjes envelop of brievenbusdoosje met een Track & Trace-code of aangetekend naar mij toe te sturen.
 • Stuur niet alles op, want helaas kan er met de post of met de verwerking altijd iets fout gaan.
  Ik wil u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer u dan ook om altijd een kleine hoeveelheid crematie-as, tandjes en/of haartjes te bewaren.
 • Ik verstuur gedenksieraden altijd in een brievenbusdoosje, zo kan deze ook bezorgd worden als u niet thuis bent. Mocht u het het crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare in een potje/bakje naar versturen, welke niet in een brievenbusdoosje past, zal ik deze retour sturen in een gripzakje. Het potje/bakje zal dan bij mij blijven.
 • Ik laat het u altijd weten als ik het crematie-as en/of andere herinnering van uw dierbare in goede orde ontvangen heb! Hier kan soms wel 1 á 2 werkdagen overheen gaan.
 • Levertijd ca. 9 weken I.v.m. drukte kan de levertijd van de gedenksieraden oplopen tot ca. 12 weken. (Na ontvangst van de betaling en het desbetreffende persoonlijke item dat u verwerkt wilt hebben) ontvangt u uw uniek en gepersonaliseerd gedenksieraad in een luxe sieradendoosje. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.
 • Voel u vrij om mij een foto van uw dierbare(n) toe te sturen via WhatsApp, mail of bij te voegen in de envelop of pakketje. Ook een brief over uw dierbare is welkom! Omschrijf bijvoorbeeld wie hij of zij was/is of voor u (heeft) betekend. Ik vind het fijn om te weten wie uw dierbare is/was en van wie ik met veel liefde en zorg het gedenksieraad/gedenkobject mag maken.
  Mocht u het een fijn idee vinden, kan ik de foto van uw dierbare(n) ook op Social Media bij een foto van het gedenksieraad/ gedenkobject plaatsen als deze af is als een soort eerbetoon aan uw dierbare(n). Uiteraard plaats ik de foto van uw dierbare(n) alleen met uw toestemming en pas nadat u uw gedenksieraad/gedenkobject heeft ontvangen. Dus mocht u mij een foto sturen, laat het mij dan even weten of ik wel of geen toestemming heb deze te gebruiken. 

U mag het crematie-as opsturen naar:

Dierbaar Dichtbij
Bovenkruier 72
2957XK Nieuw-Lekkerland

Wilt u het crematie-as van uw dierbare liever niet met de post naar mij opsturen, mag u deze ook bij mij af komen geven. Naast onze voordeur hangt een stevige brievenbus (voorzien van mijn logo), waarin u het crematie-as of andere herinnering van uw dierbare achter kunt laten, wanneer het u het beste uitkomt. Geef mij dan even een berichtje als u geweest bent, dan kan ik hier rekening mee houden. Gelieve het crematie-as van uw dierbare wel goed verpakken.

WhatsApp : 06-29072472
Mail: info@dierbaardichtbij.nl

 • Stuur het goed verpakt op o.v.v. uw bestelnummer, uw naam en de naam van uw dierbare. Bij voorkeur in een seal/ zip/ hersluitbaar zakje. 
 • Ik adviseer u om het met een Track & Trace-code of aangetekend naar mij toe te sturen.
 • U kunt beter iets meer op sturen dan te weinig. Alle het haar/vacht dat over is stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad. Maar!.. stuur niet alles op, want helaas kan er met de post of met de verwerking altijd iets fout gaan.
  Ik wil u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer u dan ook om altijd een kleine hoeveelheid crematie-as, tandjes en/of haartjes te bewaren.
 • Wilt u dat ik de haartjes/vacht van uw dierbare(n) voor u in strookjes verwerk in het sieraad? Dit kan ik helaas alleen doen als het haar lang genoeg is en als lokje aangeleverd wordt (< 3cm). Als het haar of de vacht korter is of warrig/door elkaar geleverd wordt, zal ik deze warrig voor u verwerken.
  Ik wil u er op attenderen dat niet elk haar of vacht hetzelfde is, dus het haar van uw dierbare(n) kan anders zichtbaar zijn in het sieraad dan u op de voorbeeld foto’s op de website heeft gezien. Geef uw voorkeur a.u.b. even aan. Mocht het niet haalbaar zijn neem ik contact met u op om andere mogelijkheden te bespreken. (Dit geldt niet voor kralen.)

 • Ik verstuur de gedenksieraden altijd in een brievenbusdoosje, zo kan deze ook bezorgd worden als u niet thuis bent. Mocht u het het haar of een andere herinnering van uw dierbare in een potje/bakje naar mij versturen, welke niet in een brievenbusdoosje past, zal ik deze retour sturen in een gripzakje. Het potje/bakje zal dan bij mij blijven.
 • Ik laat het u altijd weten als ik het haar en/of andere herinnering van uw dierbare in goede orde ontvangen heb! Hier kan soms wel 1 á 2 werkdagen overheen gaan.
 • Levertijd ­ca. 9 weken I.v.m. drukte kan de levertijd van de gedenksieraden oplopen tot ca. 12 weken. (Na ontvangst van de betaling het desbetreffende persoonlijke item dat u verwerkt wilt hebben) ontvangt u uw uniek en gepersonaliseerd gedenksieraad in een luxe sieradendoosje. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.
 • Voel u vrij om mij een foto van uw dierbare(n) toe te sturen via WhatsApp, mail of bij te voegen in de envelop of pakketje. Ook een brief over uw dierbare is welkom! Omschrijf bijvoorbeeld wie hij of zij was/is of voor u (heeft) betekend. Ik vind het fijn om te weten wie uw dierbare is/was en van wie ik met veel liefde en zorg het gedenksieraad/gedenkobject mag maken.
  Mocht u het een fijn idee vinden, kan ik de foto van uw dierbare(n) ook op Social Media bij een foto van het gedenksieraad/ gedenkobject plaatsen als deze af is als een soort eerbetoon aan uw dierbare(n). Uiteraard plaats ik de foto van uw dierbare(n) alleen met uw toestemming en pas nadat u uw gedenksieraad/gedenkobject heeft ontvangen. Dus mocht u mij een foto sturen, laat het mij dan even weten of ik wel of geen toestemming heb deze te gebruiken. 

U mag het haarlokje, tandje(s) en/of andere kleine objecten dat u wilt laten verwerken in uw gedenksieraad opsturen naar:

Dierbaar Dichtbij
Bovenkruier 72
2957XK Nieuw-Lekkerland

Uiteraard bent u ook welkom om het persoonlijk te komen brengen. Naast onze voordeur hangt een stevige brievenbus, waarin u het haarlokje of andere herinnering van uw dierbare achter kunt laten, wanneer het u het beste uitkomt. Geef mij dan even een berichtje als u geweest bent, dan kan ik hier rekening mee houden. Gelieve het haarlokje of andere herinnering van uw dierbare wel goed verpakken.

WhatsApp : 06-29072472
Mail: info@dierbaardichtbij.nl

 • Maak indien nodig meerdere vingerafdrukken en kies daar de beste van uit.
 • Het is erg belangrijk dat de foto van de afdruk scherp en duidelijk is.
 • Ik bewerk de foto zo optimaal mogelijk om een zo goed mogelijk graveer resultaat te behalen.
 • Realiseer u wel dat ik van een kwalitatief slechte foto uiteraard geen prachtige gravure kunnen maken.
 • Besteed dan ook voldoende tijd aan het maken en uitzoeken van een geschikte afdruk.
 • Lukt het u niet om een scherpe en duidelijke foto te maken van de afdruk mag u de afdruk ook per post toesturen, zodat ik een foto kan maken van de afdruk. De afdruk stuur ik dan weer met het sieraad mee retour.
 • Een afdruk maken van het handje of voetje van uw baby kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met acrylverf of een stempelkussen. Dit geldt ook voor een pootafdruk van uw huisdier.
 • Vaak is er na het overlijden van uw huisdier de mogelijkheid om bij uw dierenarts of het dierencrematorium een pootafdruk te laten maken. Vraag hier wel altijd even naar, want dit word niet overal standaard gedaan.
 • Voel u vrij om mij een foto van uw dierbare(n) toe te sturen via WhatsApp, mail of bij te voegen in de envelop of pakketje. Ook een brief over uw dierbare is welkom! Omschrijf bijvoorbeeld wie hij of zij was/is of voor u (heeft) betekend. Ik vind het fijn om te weten wie uw dierbare is/was en van wie ik met veel liefde en zorg het gedenksieraad/gedenkobject mag maken.
  Mocht u het een fijn idee vinden, kan ik de foto van uw dierbare(n) ook op Social Media bij een foto van het gedenksieraad/ gedenkobject plaatsen als deze af is als een soort eerbetoon aan uw dierbare(n). Uiteraard plaats ik de foto van uw dierbare(n) alleen met uw toestemming en pas nadat u uw gedenksieraad/gedenkobject heeft ontvangen. Dus mocht u mij een foto sturen, laat het mij dan even weten of ik wel of geen toestemming heb deze te gebruiken. 

Uw afdruk kunt u uploaden tijdens uw bestelling, mailen naar info@dierbaardichtbij.nl o.v.v. uw bestelnummer, als reply op uw bestelbevestiging mailen of sturen via WhatsApp. ( 06-29072472 )

Doe dit per mail aub als JPEG bestandje, met een zo’n hoog mogelijke resolutie.

 • Ik zorg ervoor dat de afdruk mooi passend wordt gemaakt binnen het door u gekozen afdruksieraad.
 • Wanneer uw afdruk niet geschikt is zal ik dit altijd z.s.m per mail laten weten. U kunt mij dan een nieuwe afdruk toe sturen.
 • Met ca 3 weken (na ontvangst van de betaling en de afdruk) ontvangt u uw uniek en gepersonaliseerd afdruksieraad. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Tip voor het maken van een scherpe foto.

leg uw telefoon op een glas, mok of wc rol. Zou beweegt uw telefoon niet tijdens het maken van de foto. Gebruik geen flits, maar daglicht en probeer geen schaduw vlak in beeld te hebben.

TIPS VOOR DE BESTE FOTO’S:

 • Stuur de HELE foto naar mij op.  NIET zelf de foto bijsnijden.
  Op deze manier kan ik voor u kijken hoe de foto het mooiste verwerkt kan worden in het foto sieraad.
  Vaak heb ik namelijk alle ruimte nodig om een mooie uitsnede te kunnen maken.
 • Zorg voor voldoende ruimte rondom het gezicht. Géén close up foto’s. Wanneer een gezicht bijvoorbeeld voor de helft op een foto staat en ik moet een mooie vorm uitsnijden blijft er niet veel meer over.
  Ik kan meer met een foto van een persoon of dier in een weiland dan een pasfoto. Bij een pasfoto zit er nagenoeg geen ruimte rondom het gezicht om een mooie vorm uit te snijden.
 • Wenst u de foto’s in zwart / wit of een andere kleur? Lever deze dan zo aan.
 • Wanneer er twee gezichten of meer in één hanger moeten komen, zorg dan dat de gezichten dicht naast elkaar staan. Het liefst zelfs zó dicht tegen elkaar aan dat de wangen elkaar zouden kunnen raken.

° Ik zorg ervoor dat de foto mooi passend wordt gemaakt binnen het fotosieraad.
° Wanneer uw foto niet geschikt is zal ik dit altijd z.s.m. per mail laten weten. U kunt mij dan een nieuwe foto toe sturen.
° Met ca. 2 weken (na ontvangst van de betaling en de foto) ontvangt u uw uniek en gepersonaliseerd fotosieraad. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Uw foto kunt u mailen naar info@dierbaardichtbij.nl o.v.v. uw bestelnummer of als reply op uw bestelbevestiging.

Doe dit aub als JPEG bestandje, met een zo’n hoog mogelijke resolutie.

Ik vind het fijn om te weten wie uw dierbare is/was en van wie ik met veel liefde en zorg het fotosieraad mag maken. Dus voel u vrij om mij een mailtje of WhatsAppje te sturen (dit mag ook in het veld opmerkingen tijdens het bestel proces). Omschrijf bijvoorbeeld wie hij of zij was/is of voor u (heeft) betekend.

 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl