Het gezicht achter Dierbaar Dichtbij.

Het gezicht achter Dierbaar Dichtbij.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Renée Huisman, 40 jaar. Samen met mijn vriend Ferry, onze lieve aussie Yara en 2 katten Nicky & Dotty woon ik in Nieuw-Lekkerland. Ik ben een jonge vrouw met een heleboel hobby’s. Vooral creatief bezig zijn vind ik heerlijk. Zo kan ik mijn passie voor fotografie en webdesign ook kwijt in Dierbaar Dichtbij. Maar ik kan ook enorm genieten van een lange wandeling in de natuur. Zo kan ik dus erg rustig en kalm overkomen maar in mijn hoofd ben ik altijd druk met bedenken, indelen en verbeteren van eigenlijk alles.

Mijn vrienden omschrijven mij als; Zorgzaam, creatief, een echte dierenvriend, sociaal, ondernemend, een klein beetje chaotisch, erg eerlijk en recht door zee.

"Achter elke traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinneringen"

De tekst “Achter elke traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinneringen”, die mijn zusje heeft uitgezocht, voor de rouwkaart van onze moeder blijft me altijd bij.
In 2003 is onze moeder gestorven aan een hersentumor. In de tijd dat ons moeder ziek was hebben we wel het geluk gehad dat we goed afscheid van haar hebben kunnen nemen. Ik heb het er toen ook met haar over gehad dat ik graag een sieraad wilde met een beetje as van haar. Na haar overlijden wilde ik een sieraad met zichtbaar as, helaas kwam ik alleen maar uit op sieraden die je kon vullen. Toch heb ik toen voor een sieraad gekozen wat niet zo bij mij paste, maar ik heb haar wel altijd dichtbij me kunnen dragen, wat mij enorm veel steun heeft gegeven.

Mijn schat van een hond genaamd Amy, die mij geholpen heeft met het verwerken van het verlies van mijn moeder, was mijn steun en toeverlaat. Alles wat me dwars zat kon ik met haar delen, of ik nu een goede dag had of niet, zij was altijd die grote meid naast mijn zijde met een glimlach op haar gezicht. Tot die dag dat ik die moeilijke keuze moest maken om haar te laten gaan. 11 mei 2016.
11 Heerlijke jaren heb ik met haar gehad, die niemand mij ooit meer af kan nemen. Ondanks dat ik er nu ontzettend lieve schatjes voor terug heb, die ik voor geen goud meer zou willen missen, mis ik mijn grote meid nog elke dag.
Nog steeds rollen de tranen over mijn wangen, terwijl ik over haar schrijf en een foto van ons uit aan het zoeken ben om zo meteen in deze blog te plaatsen.

Mijn beste vriendin, net een jaar moeder van een lieve kleine meid, verloor in 2018 in 6 maanden tijd haar lieve opa en vader. 21 December ging ze trouwen, maar dan nu zonder de 2 andere belangrijkste mannen in haar leven.
Altijd heeft zij mij door moeilijke tijden heen gehaald en stond ze altijd voor me klaar. Nu beseft ze opeens mijn pijn en moet ik haar rots in de branding zijn. Ik weet dat ik haar pijn niet kan wegnemen, maar wel kan verzachten door er voor haar te zijn als ze me nodig heeft, want dat heeft ze voor mij ook altijd gedaan.
Mijn vriendin wilde graag een mooi sieraad om het as van haar opa en vader in te laten verwerken. We konden wel mooie sieraden vinden, maar deze waren te prijzig of prijs & kwaliteit kwam niet overeen. Uiteindelijk heeft ze van haar lieve oma een sieraad buiten haar prijsklasse gekregen.
Maar bij mij bleef het knagen dat iemand met een lager budget toch ook recht heeft op een mooi gedenksieraad.

De afgelopen jaren heeft het mij erg dwars gezeten dat ik na het overlijden van Amy, vanwege mijn uitkering, geen geld had om een duur gedenksieraad aan te schaffen.
Na de speurtocht met mijn vriendin bedacht ik me opeens, dit kan toch ook anders?!
Altijd ben ik al een creatieve duizendpoot geweest en maakte ik graag sieraden voor en met andere mensen. Dus waarom ook niet een gedenksieraad!
Na veel informatie opdoen en speurwerk naar de juiste spullen ben ik dingen gaan inkopen en ben ik gaan testen om voor mezelf dat mooie gedenksieraad te kunnen maken.
Dus het duurde niet lang of ik had precies dat wat ik altijd al in gedachte had, om mijn lieve Amy bij me te kunnen dragen.

"Voor ik het wist was het idee geboren voor Dierbaar Dichtbij."

Renée Huisman, het gezicht achter Dierbaar Dichtbijx
gedenksieraad zilver - hanger bol met tree of life - Dierbaar Dichtbij met logo - FB

"Mijn doel"

In 2019 ben ik met Dierbaar Dichtbij gestart met als doel het maken van sieraden die houvast en troost geven aan mensen die dit nodig hebben.
Achter elk verlies zit een verhaal, dit wil ik graag omzetten in een uniek & gepersonaliseerd sieraad vol mooie herinneringen die daarbij horen.

Maar wat ik ook belangrijk vind is om het betaalbaar te houden. Zo zult u in mijn collectie verschillende sieraden vinden en voor elk budget.
Ik probeer een gevarieerd en voor iedereen passend aanbod aan te bieden.

Heeft u een ander idee of wens die u wilt vormgeven in een sieraad? Laat het mij dan weten, dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en misschien kunnen we samen uw idee ook wel uitwerken.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl