Dierbaar Dichtbij steunt De Kattenmand

Dierbaar Dichtbij steunt De Kattenmand.

Stichting De kattenmand is in 2009 opgericht met als doel zwerf en afstandskatten op te vangen en voor deze katten op zoek te gaan naar een nieuw huisje. Vanaf 2019 heeft de Kattenmand ook een eigen dierenambulance in bezit.

In het asiel aan de Hoogaarslaan te Nieuw-Lekkerland zijn 4 kamers zo goed mogelijk als huiskamer ingericht. Hier kunnen de katten lekker loslopen, spelen, en een dutje doen in het zonnetje.  Veel vrijwilligers zijn elke dag aanwezig voor de verzorging van de katten en het schoonhouden van alle kamers.

Ik wil De Kattenmand graag steunen door een deel van de omzet van de maand april te doneren. Als u een sieraad bestelt, heeft u zelf ook nog de mogelijkheid een extra bijdrage te leveren, deze bijdrage gaat dan in zijn geheel naar De Kattenmand.

Deze actie geldt voor het gehele assortiment op dierbaardichtbij.nl.

Kattenmand6
Printscreen website of FB van De Kattenmand met het stukje tekst. +linkje ernaar toe.

Stukje tekst van de facebook pagina De Kattenmand

Dierbaar Dichtbij steunt De Kattenmand
Renée Huisman startte in 2019 met haar atelier Dierbaar Dichtbij. Zij vervaardigt gedenksieraden en -objecten voor mens en dier om troost te bieden aan degenen die daar behoefte aan hebben. Renée woont samen met haar vriend Ferry, aussie Yara en de katten Nicky en Dotty aan de Bovenkruier in Nieuw-Lekkerland. Ze is creatief en zorgzaam en heeft een warm hart voor dieren. Het laatste wil zij graag tot uitdrukking brengen met een mooie actie. Een deel van de omzet van haar atelier over de maand april schenkt zij aan De Kattenmand. Een prachtig gebaar dat door het bestuur en de medewerkers van het asiel bijzonder wordt gewaardeerd.
‘Achter elk verlies zit een verhaal en dit kan ik voor u omzetten in een uniek en gepersonaliseerd sieraad voor mooie herinneringen die daarbij horen’. Deze tekst staat precies waar Dierbaar Dichtbij voor staat. “Het begon twintig jaar geleden toen ik na het overlijden van mijn moeder op zoek ging naar een stoer sieraad waarin een kleine hoeveelheid as zichtbaar kon worden verwerkt”, blikt Renée terug. “Dat bleek lastiger dan gedacht. Uiteindelijk heb ik iets gevonden dat niet helemaal bij mij paste, maar wel de mogelijkheid bood om haar dichtbij mij te houden.”
Renée vertelt verder: ,,Toen vijf jaar geleden mijn eerste hond Amy overleed, bleek dat ‘zichtbaar as’ geen groot taboe meer was. Mooie sieraden bleken erg prijzig of de prijs/kwaliteit verhouding klopte niet. Ik ben van mening dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om een passend gedenksieraad of –object aan te schaffen. Dit houdt in dat kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand moeten gaan.
“Ik was altijd al een creatieve duizendpoot en maakte graag sieraden voor en met andere mensen. Dus waarom ook niet een gedenksieraad? Na veel informatie opdoen en speurwerk naar de juiste spullen ben ik gaan inkopen en aan de slag gegaan. Ik maak gebruik van een veelheid van materialen, waaronder rvs, zilver en binnenkort zelfs goud. In de sieraden wordt de as ‘onopvallend zichtbaar’ verwerkt. Een andere herinnering, zoals een plukje haar/vacht, veertjes, tandjes en zelfs de snorharen van hond en kat, behoort eveneens tot de mogelijkheden.”
Dierbaar Dichtbij biedt troost aan mensen door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland. Renée: “De gedenksieraden en -objecten kunnen via de website naar wens worden samengesteld en besteld. Daarna is er de keuze om de as en/of andere herinnering van hun dierbare op te sturen of langs te brengen. Een persoonlijke afspraak om de ‘lege’ sieraden en objecten te komen bekijken en zelf samen te stellen in het atelier is zeker ook een optie.”
“Mijn vriendin kwam met het idee om actie te voeren voor een goed doel. Mijn voorkeur ging uit naar een lokaal doel. Al snel kwam ik op het idee om een deel van mijn omzet over de maand april aan De Kattenmand te schenken.”
“Naast de gedenksieraden en -objecten heb ik ook een ruime keuze aan trendy sieraden. Deze zijn evenals de voorwaarden én uitgebreide informatie over mijn collectie te vinden op de website www.dierbaardichtbij.nl.
 

Als de actie afgelopen is, zal ik op deze pagina ook bekend maken wat de opbrengst is.

Mocht u in de toekomst De Kattenmand nog eens willen helpen, neem dan eens een kijkje op deze website.  Wellicht staat de webshop waar u iets wilt bestellen (bijv. bol.com, coolblue.nl, hema.nl, thuisbezorgd.nl, etc. (het zijn er echt heel veel)) er tussen.
Het zit namelijk zo…. Als u via deze site bij uw webshop besteld, ontvangt De Kattenmand een percentage van uw uitgave en het kost u niets extra’s.

 

https://dekattenmand.eu/

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl