De sieraden van Dierbaar Dichtbij.

De sieraden van Dierbaar Dichtbij.

Zoals u wellicht al heeft gezien heeft Dierbaar Dichtbij verschillende soorten sieraden.

 • RVS ook wel Stainless steel of edelstaal genoemd
 • Zilver
 • Goud
 • Gold plated

 

RVS sieraden

Edelstaal, ook wel RVS of chirurgisch staal genoemd, staat bekend als hoogwaardig staal dat sterk, nikkelvrij en allergie vrij is. De sieraden van RVS zijn duurzamer en sterker dan zilveren sieraden. Wel oogt RVS iets donkerder. Wat ik zelf een groot voordeel vindt is dat de sieraden, indien ze niet gedragen worden niet gaan verkleuren in tegenstelling tot de zilveren sieraden.
De sieraden van RVS zijn er in zowel zilver als goud kleur, het is een erg trendy en geliefd materiaal voor sieraden, maar verder is het natuurlijk een kwestie van smaak en/of praktische voorkeuren of een sieraad van RVS bij u past.

Zilveren sieraden

De zilveren sieraden zijn gemaakt van Sterling Zilver 925

Wat is Sterling Zilver 925? Zilver bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper.  De toevoeging van een minder metaal dient uitsluitend om de kwaliteit van het zilver te verbeteren en doen in geen geval afbreuk aan de kwaliteit. Puur zilver is te zacht om sieraden van te kunnen maken.

Ook heb ik contacten in het buitenland waar ik inmiddels al diverse unieke en exclusieve sieraden heb laten ontwerpen, zoals bedels voor aan de Pandora armband, ringen en hangers.

De collectie zilveren sieraden is van de beste kwaliteit sterling zilver (zilver S925). Wat ik persoonlijk alleen jammer vind is dat zilver, als het een tijdje niet gedragen is kan gaan verkleuren. Dit is makkelijk weer op te poetsen, vandaar dat ik altijd een zilverpoetsdoekje mee lever bij een zilveren sieraad. Ook als een sieraad weer een tijdje gedragen wordt zal deze door het dragen weer mooi worden.

Gouden sieraden

Al vanaf dat ik met Dierbaar Dichtbij ben gestart zit ik vol met ideeën. Zo ook om een eigen collectie uniek gouden gedenksieraden te ontwerpen en aan te bieden.
Na een lange zoektocht heb ik Karin Groenenboom van Groenenboom Sieraden gevonden. We liggen samen op één lijn en onze samenwerking is dan ook een unieke kans om een nog unieker en exclusiever gedenksieraad te creëren. Karin heeft mijn ideeën om weten te zetten in een geweldig unieke collectie gedenksieraden. Echt zo trots op het resultaat… Veel mooier dan ik had durven hopen.

Uiteraard zijn er ook goeden sieraden in het echt, op afspraak, te bewonderen bij mij in Nieuw-Lekkerland.

De gouden sieraden worden speciaal voor u op bestelling gemaakt van 14karaat, maar ook 18karaat of 24karaat geel goud, wit goud en rosé goud behoord tot de mogelijkheden. Hierdoor kunnen ze iets afwijken van de foto’s die op de website staan.
Het is dus mogelijk om uw wensen uit te spreken als u liever iets aangepast zou willen hebben, zoals bijvoorbeeld de band breedte van de ring.

Ziet u niet dat sieraad dat u graag zou willen of wilt u graag een gedenksieraad laten maken van bijvoorbeeld een trouwring of oma’s oude broche, mag u mij altijd een berichtje sturen, wellicht kunnen Karin en ik dat bijzonder aandenken samen voor u ontwerpen en maken.

gold-plated sieraden

Ook heeft Dierbaar Dichtbij gold-plated sieraden, deze worden met veel zorg ingekocht en getest. Ondanks dat, kan ik helaas niet garanderen dat ze in de loop der tijd nog steeds hun kleur behouden. Het kan voorkomen dat een gold-plated sieraden hun gouden kleur verliezen. Gelukkig kunt u dit prima vermijden met de juiste verzorging.

Verzorgingstips voor de gold-plated sieraden

De juiste verzorging begint bij het zo veel mogelijk te vermijden van vuil, vocht en water. Doe uw sieraden dus af wanneer u sport, uw handen wast of aan het douchen bent. Chemische producten zoals handzeep, shampoo, desinfectiemiddel, crèmes en parfum is het gouden laagje niet tegen bestand, maar ook zweet en de zuurgraad van uw huid kunnen het goudlaagje aantasten. Wanneer verguld gouden sieraden goed worden onderhouden kunnen deze jaren mooi blijven.


Wilt u liever een gouden sieraad dat echt niet verkleurt, neem dan eens een kijkje bij de echt gouden sieraden.

 • Zelf heb ik een zware nikkel allergie en draag ik alle sieraden twee weken fulltime om ze te testen voor ze online mogen en bij mij zien ze er exact het zelfde uit als toen ik ze net aan deed, misschien met een klein beetje gebruikerssporen, het is immers gedragen. Zelf heb ik nog geen allergische reactie gehad en doe ik er alles aan om nikkelhoudende producten te vermijden binnen mijn collectie. ( Dit zijn de sieraden die ik maak voor de voorbeeld foto, deze worden dus niet meer verkocht. Uiteraard kan ik ze niet stuk voor stuk testen vanwege de hygiëne.)
 • Indien er toch sprake is van uitslag van de sieraden, is de kans groot dat u allergisch bent voor de epoxy waarin de herinnering van uw dierbare(n) is verwerkt of dat u een overgevoeligheidsreactie heeft voor een ander materiaal welke binnen onze metalen zijn verwerkt.
 • Indien er sprake is van een allergische reactie op de sieraden raad ik u aan contact met mij op te nemen zodat er een passend advies gegeven kan worden.
 • Crematie-as of een andere herinnering wordt d.m.v. een epoxy in het gedenksieraad verwerkt, deze is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings, epoxy of gelijmde steentjes aantasten. 
 • Geen enkel sieraad en epoxy is kras- en slijtvast, ook mijn gedenksieraden kunnen wat slijten en daardoor doffer worden bij intensief gebruik. Dat is helaas niet tegen te gaan.
 • Omdat ik niet kan controleren hoe er met het sieraad omgegaan wordt is het belangrijk te weten dat er om die reden geen garantie gegeven kan worden op de sieraden van Dierbaar Dichtbij.  
 • Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar ga er wel verstandig mee om en behandel ze met liefde.
 • Wil u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer dan ook om altijd een kleine hoeveelheid crematie-as, haar en tandjes te bewaren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl