De sieraden van Dierbaar Dichtbij.

De sieraden van Dierbaar Dichtbij.

Zoals u wellicht al heeft gezien heeft Dierbaar Dichtbij verschillende soorten sieraden.

 • RVS ook wel Stainless steel of edelstaal genoemd
 • Zilver
 • Goud
 • Gold plated

 

RVS sieraden

Edelstaal, ook wel RVS of chirurgisch staal genoemd, staat bekend als hoogwaardig staal dat sterk, zuiver en roestvrij is, en nikkelvrij.

De voordelen van RVS sieraden op een rijtje:

 • RVS is hard en duurzaam
 • RVS is licht van gewicht
 • RVS verkleurt niet
 • RVS is allergievrij, nikkelvrij en geeft niet af op de huid
 • RVS heeft een pure en ingetogen uitstraling

De sieraden zijn er in zowel zilver als goud kleur.

Sieraden van RVS zijn bovendien trendy, dat is zeker. Maar verder is het natuurlijk een kwestie van smaak en/of praktische voorkeuren of een sieraad van RVS bij u past.

Zilveren sieraden

De zilveren sieraden zijn gemaakt van Sterling Zilver 925

Wat is Sterling Zilver 925?

Het edelmetaal zilver is in zijn meest pure staat (ook wel fijn zilver genoemd, 99,9% zuiver), niet bruikbaar voor sieraden. Van nature is zilver namelijk erg zacht. Je kunt je voorstellen dat het erg kwetsbaar is, wanneer je hier een oorbel of een armbandje van maakt. En in de loop van tijd wordt het ook zachter, zelfs bij kamertemperatuur. 
Daarom is zilver in deze staat nutteloos voor juwelen. Om de problemen van buigzaamheid en zacht worden te vermijden en de levensduur van de zilveren juwelen en sieraden onderdelen te verhogen, worden er andere metalen toegevoegd aan het zuiver zilver.
Sterling zilver bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper.  De toevoeging van een minder metaal dient dus uitsluitend om de kwaliteit hiervan te verbeteren en doen in geen geval afbreuk aan de kwaliteit. De Sterling Zilver standaard vereist dat de legering sterling zilver 925 een zilver hoeveelheid heeft van 92,5% puur zilver. Meestal vind je op sterling zilveren sieraden, sieraden onderdelen, serviesgoed, zilver of andere kostbaarheden een “925” tekentje gegraveerd.
De glans van zilver maakt het een gewild metaal voor sieraden.

De collectie zilveren sieraden in de webwinkel is van de beste kwaliteit sterling zilver (zilver 925).

Gouden sieraden

Al vanaf dat ik met Dierbaar Dichtbij ben gestart zit ik vol met ideeën. Zo ook om een eigen collectie uniek gouden gedenksieraden te ontwerpen en aan te bieden.
Na een lange zoektocht heb ik Karin Groenenboom van Groenenboom Sieraden gevonden. We liggen samen op één lijn en onze samenwerking is dan ook een unieke kans om een nog unieker en exclusiever gedenksieraad te creëren. Karin heeft mijn ideeën om weten te zetten in een geweldig unieke collectie gedenksieraden. Echt zo trots op het resultaat… Veel mooier dan ik had durven hopen.

Uiteraard zijn ze ook in het echt, op afspraak, te bewonderen bij mij in Nieuw-Lekkerland.

De gouden sieraden worden speciaal voor u op bestelling gemaakt van 14karaat, 18karaat of 24karaat geel goud. Hierdoor kunnen ze iets afwijken van de foto’s.
Het is dus mogelijk om uw wensen uit te spreken als u liever iets aangepast zou willen hebben, zoals bijvoorbeeld de band breedte van de ring.

Ziet u niet dat sieraad dat u graag zou willen of wilt u graag een gedenksieraad laten maken van bijvoorbeeld een trouwring of oma’s oude broche, mag u mij altijd een berichtje sturen, wellicht kunnen Karin en ik dat bijzonder aandenken samen voor u ontwerpen en maken.

gold plated sieraden

Ook Heeft Dierbaar Dichtbij gold plated sieraden, deze worden met veel zorg ingekocht en getest. Ondanks dat kan ik helaas niet garanderen dat ze in de loop der tijd nog steeds hun kleur behouden.

Verzorgings tips voor de gold plated sieraden

Dat dun laagje goud is van topkwaliteit. Toch kan het voorkomen dat een gold plated sieraad verslijt of verkleurt na een lange tijd. Dit is dan ook het enige nadeel van dit sieraad. Gelukkig kunt u dit prima vermijden met de juiste verzorging.

De juiste verzorging begint bij het zo veel mogelijk te vermijden van vuil, vocht en water. Doe u sieraden dus af wanneer u sport, uw handen wast of aan het douchen bent. In contact komen met chemische producten zoals handzeep, shampoo, desinfectiemiddel en parfum is ook echt een no-go.

 • Zelf heb ik een zware nikkel allergie en draag ik alle sieraden twee weken fulltime om ze te testen voor ze online mogen en bij mij zien ze er exact het zelfde uit als toen ik ze net aan deed, misschien met een klein beetje gebruikerssporen, het is immers gedragen. Zelf heb ik nog geen allergische reactie gehad en doe mijn uiterste best om nikkelhoudende producten te vermijden binnen mijn collectie. ( Dit zijn de sieraden die ik maak voor de voorbeeld foto, deze worden dus niet meer verkocht. Uiteraard kan ik ze niet stuk voor stuk testen vanwege de hygiëne.)
 •  Indien er toch sprake is van uitslag van de sieraden, is de kans groot dat er sprake is van een overgevoeligheidsreactie voor een ander materiaal welke binnen onze metalen zijn verwerkt.
 • Indien er toch sprake is van een allergische reactie op de sieraden, dan raad ik u aan contact met mij op te nemen zodat er een passend advies gegeven kan worden.
 • Crematie-as of een andere herinnering wordt d.m.v. een epoxy in het gedenksieraad verwerkt, deze is waterbestendig, echter chloor, schoonmaakmiddelen, zepen, zouten, zuren, zweet etc. kunnen het sieraad, de evt. coatings en platings, epoxy of gelijmde steentjes aantasten.  De epoxy is niet krasbestendig, wees er dus voorzichtig mee. Omdat ik niet kan controleren hoe er met het sieraad omgegaan wordt is het belangrijk te weten dat er om die reden geen garantie gegeven kan worden op de sieraden van Dierbaar Dichtbij.   Alle sieraden zijn gemaakt om dagelijks te dragen, maar ga er wel verstandig mee om en behandel ze met liefde.
 • Wil u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer dan ook om altijd een kleine hoeveelheid crematie-as, haar en tandjes te bewaren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl