Asverwerking in een persoonlijk sieraad.

Asverwerking in een persoonlijk sieraad.

Indien er een dierbare ons heeft verlaten en er crematie-as is bewaard, is het mogelijk om deze te laten verwerken in een sieraad.

Werkwijze

Het crematie-as wordt met een speciale hars gemengd en deze mix wordt dan toegevoegd aan het sieraad.

  • Als de as eenmaal is verwerkt in een sieraad kan het daarna niet meer aangepast worden.
  • Niet elk type crematie-as heeft dezelfde kleur. De kleur van uw sieraad kan dus afwijken van de voorbeeldfoto’s.

Standaard wordt het crematie-as verwerkt in een transparante hars, maar bij veel sieraden kunt u er ook voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen, dit is afhankelijk van het door u gekozen sieraad

Veel crematie-as is er niet nodig om uw sieraad uniek te maken, 3 à 4 theelepels is vaak voldoende. Het restante crematie-as wat over is stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad.

Hieronder een aantal foto's van gedenksieraden met asverwerking

Om uw keuze iets makkelijk te maken heb ik een foto pagina gemaakt van de al gemaakte sieraden met hierbij beschreven wat er is verwerkt en gebruikt om het betreffende resultaat te geven.

Voor gezeefde asdeeltjes of grove asdeeltjes wordt het crematie-as door mij gezeefd. De mogelijkheden van asverwerking wordt bij het sieraad aangegeven. Vaak kunt uit meerdere opties kiezen. Kunt u bijvoorbeeld niet kiezen om een tandje erbij te verwerken is dat omdat het sieraad hier niet voor geschikt is. Dit geldt ook voor kleuren en andere toevoegingen. Zo zijn er bijvoorbeeld oorknopjes waar alleen gezeefde asdeeltjes in verwerkt kunnen worden.

De kleuren van crematie-as kunnen in de praktijk afwijken, elke as is anders van samenstelling en verschilt in kleuren. Ook is het fijnste as meestal donkerder van kleur en de grovere stukjes zijn meestal lichter van kleur. Zie de twee kralen in de voorbeeldfoto hierboven, waar crematie-as is gebruikt die uit dezelfde urn komt.

Na uw bestelling ontvangt u van mij een bestelbevestiging  (let op: deze kan in uw spambox terecht komen). In deze mail staat een link naar alle informatie die u nodig heeft om alles goed te laten verlopen en het adres waarna u het kunt opsturen.

  • Wel wil ik u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Ik adviseer u dan ook om te allen tijde een kleine hoeveelheid crematie-as, melktandjes en/of haartjes te bewaren.
  • Als het crematie-as in het sieraad verwerk zit lijkt het net een steentje, het is dus aan u om wel of niet te vertellen aan derde dat het om een gedenksieraad gaat.
  • Denkt u eraan dat de epoxy/hars niet slijt en kras vast is. Wanneer u het sieraad gaat dragen kan deze slijten en mogelijk dof worden.
  • Daar de sieraden door mij met de hand bewerkt worden, kunnen er oneffenheden in zitten, zoals bijvoorbeeld luchtbelletjes.

Liever iets anders in een gedenksieraad laten verwerken dan crematie-as, neem dan even een kijkje op de pagina met informatie over wat u allemaal kunt laten verwerken in een gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij

Hier ziet u twee kralen. Het as dat ik gebruikt heb voor deze kralen komt uit dezelfde urn. De linkse kraal is gevuld met grove asdeeltjes en de rechter met gezeefde asdeeltjes.
Deze hanger is gemaakt met grove crematie-as. Met als extra een bedeltje van de tree of life.
Deze ring is gevuld met crematie-as welke is gemengd met een kleurpigment rood parelmoer.
In deze ashanger is aan de achtergrond een kleurpigment toegevoegd in de kleur blauw parelmoer met een wolkje van gezeefde asdeeltjes.
In deze 2 bedeltjes is crematie-as verwerkt zonder kleur toevoeging.
In deze 2 askralen is crematie-as verwerkt zonder kleur toevoeging.

💖 Every piece of jewellery tells a story 💖

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl