Asverwerking in een persoonlijk sieraad.

Informatie over o.a. crematie-as verwerking in een persoonlijk sieraad.

Helaas hebben we er vroeg of laat allemaal mee te maken… Verlies, verdriet, rouw… Indien er een dierbare ons heeft verlaten en er crematie-as of een andere herinnering is bewaard, is het mogelijk om deze te laten verwerken in een sieraad.

Bent u op zoek naar een modern of juist een traditioneel gedenksieraad? Op mijn website kunt u alle gedenksieraden vrijblijvend bekijken en indien gewenst zelf een blijvende herinnering aan uw dierbare(n) creëren.

Traditioneel gedenksieraad
Dit zijn veelal sieraden waar het crematie-as niet zichtbaar zal zijn, op een uitzondering na. De traditionele gedenksieraden kunt u zelf vullen met een symbolische hoeveelheid crematie-as. Sommige hebben een iets grotere vulopening, waar eventueel ook een plukje haar of een tandje ik geplaatst kan worden. Mocht u het fijner vinden kan ik een traditioneel sieraad voor u vullen.

Modern gedenksieraden
Bij mij heeft u een ruime keuze uit sieraden die gemaakt zijn van diverse materialen, zoals Stainless Steel, Zilver en Goud. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en prijsklasse.
Het crematie-as of een andere herinnering aan uw dierbare(n) zal door mij onopvallend zichtbaar worden verwerkt in het sieraad. Deze zal worden gemengd met een transparante epoxy, maar bij sommige sieraden kunt u er ook voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen, dit is afhankelijk van het door u gekozen sieraad.

  • Als het crematie-as of een andere herinnering aan uw dierbare eenmaal is verwerkt in een sieraad kan deze niet meer aangepast of verwijderd worden.
  • Het restante crematie-as of andere herinnering aan uw dierbare(n) wat ik over heb stuur ik uiteraard weer mee terug met uw sieraad.
  • Benieuwd wat u zoal in een gedenksieraad kan laten verwerken, neem dan even een kijkje op de pagina. » Wat kan ik laten verwerken in een gedenksieraad van Dierbaar Dichtbij?

Hieronder een aantal foto's van gedenksieraden met asverwerking

Ik heb een pagina gemaakt met daarop enkele foto’s van sieraden die ik al gemaakt heb, met hierbij beschreven wat er in is verwerkt, om u zo een beetje een idee te geven van wat er zoal mogelijk is. » Voorbeeld foto’s van de gedenksieraden van Dierbaar Dichtbij.

De mogelijkheden van hoe het crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare(n) kan worden verwerkt staat bij ieder sieraad aangegeven. Vaak kunt uit meerdere opties kiezen. Kunt u bijvoorbeeld niet kiezen om een plukje haar te laten verwerken is dat omdat dat sieraad hier niet voor geschikt is. Dit geldt ook voor kleuren en andere toevoegingen. Zo zijn er bijvoorbeeld oorknopjes waar alleen crematie-as in verwerkt kunnen worden of stukjes gemalen tandje(s).

Een tandje is een uitzondering. Daar waar aangegeven word een tandje in verwerkt zou kunnen worden is omdat daar in de meeste gevallen een gemiddeld tandje in zou moeten passen.
Bij twijfel mag u altijd even contact met mij opnemen. Ook als u denkt dat het tandje dat u graag zou willen laten verwerken in een sieraad zou passen in een sieraad waarbij staat dat dit niet zou kunnen. Ik kan het tandje of tandjes ook voor u vermalen en ze dan verwerken in een sieraad.

  • Elke crematie-as is anders van samenstelling en verschilt in kleuren. De kleur van het crematie-as zal pas echt duidelijk worden als deze gemengd is met de epoxy. Ik kan er op voorhand dus geen uitspraak over doen. Zie ook de voorbeeldfoto hieronder, waar duidelijk te zien is dat crematie-as diverse kleuren kan hebben.
  • Als crematie-as en of een andere herinnering van uw dierbare(n) in het sieraad verwerk zit lijkt het net een soort steentje, ondanks dat het zichtbaar verwerkt wordt, zullen de meeste mensen niet weten dat het hier gaat om een gedenksieraad, het is dus aan u om wel of niet te vertellen aan derde dat het om een gedenksieraad gaat.
  • Daar de sieraden door mij met de hand bewerkt worden, kunnen er oneffenheden in zitten, zoals bijvoorbeeld luchtbelletjes.

Na uw bestelling ontvangt u van mij een bestelbevestiging  (let op: deze kan in uw spambox terecht komen). In deze mail staat een link naar alle informatie die u nodig heeft om het crematie-as of een andere herinnering van uw dierbare(n) naar mij te versturen of als u dat fijnere vind te komen brengen.

Liever geen gedenksieraad, maar wilt u wel een herinnering aan uw dierbare(n) koesteren? Dierbaar Dichtbij heeft ook gedenkobjecten, urnen, troostgeschenken en (troost)sieraden.

Hier ziet u twee kralen. Het as dat ik gebruikt heb voor deze kralen komt uit dezelfde urn. De linkse kraal is gevuld met grovere asdeeltjes en de rechter met fijnere asdeeltjes.
In deze ring is aan de achtergrond de kleur grijs toegevoegd en het crematie-as is als een soort wolkje verwerkt.
Het crematie-as in deze hanger heeft meerdere kleuren.
In deze sieraden is het crematie-as gemengd gemengd met diverse kleuren.
In deze 2 bedeltjes is crematie-as verwerkt zonder kleur toevoeging.
In deze 2 askralen is crematie-as verwerkt zonder kleur toevoeging.

Every piece of jewellery tells a story

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag u mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Renée Huisman

info@dierbaardichtbij.nl